Auto umýval v domove, prišiel o peniaze

1.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Jednu z pekných marcových nedieľ využil majiteľ vozidla na jeho vyčistenie. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby tak nerobil vo dvore Detského domova Studienka na Röntgenovej ulici 6.

„V nedeľu 21. marca 2010 som bol svedkom činnosti, ktorú som nezaznamenal prvý raz, a preto som ju nafotografoval,“ napísal obyvateľ Röntgenovej ulice Ľ. Tichý. Riaditeľka detského domova informovala, že o umývaní auta v priestoroch zariadenia nevedela a že vec okamžite vyšetrí. Podľa jej vyjadrenia išlo o vodiča detského domova. Oznámenie prešetroval aj Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave a ten zaslal nasledujúce stanovisko:

„Zriaďovateľ bezodkladne po doručení podnetu upozornil vedenie detského domova na prijatie opatrení v tejto veci a zabezpečenie, aby v budúcnosti neprichádzalo k takýmto pochybeniam zo strany zamestnancov detského domova. Konanie dotyčného zamestnanca veľmi pobúrilo ostatných zamestnancov detského domova. Na tento druh činnosti (kompletná údržba súkromného motorového vozidla) nedisponoval súhlasom zo strany svojich nadriadených,“ uviedla v stanovisku Monika Micheleová, riaditeľka odboru sociálnych vecí a rodiny.

Riaditeľka detského domova po prešetrení podnetu okamžite prijala opatrenia v danej veci: Dotknutého zamestnanca písomne upozornili na porušenie pracovnej disciplíny a zneužitie služobných priestorov na súkromné účely, znížili mu funkčný plat o osobné ohodnotenie na dva mesiace a všetci zamestnanci detského domova boli opätovne poučení, aby sa takáto vec v budúcnosti nestala.“

(mm)
FOTO - Ľ. Š.
Páčil sa vám článok?