Správy z bratislavského podsvetia 03/2010

27.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

NA BULÍKOVEJ ULICI, tesne po polnoci, prepadol 33-ročný Róbert S. z Bratislavy rovnako starú ženu. Obvinený prehral peniaze na automate a tie, neskôr pod hrozbou použitia zbrane, požadoval od ženy.

NA BEŇADICKEJ ULICI sa traja muži nezmestili do kože. Ničili auto, skákali po ňom a majiteľovi sa navyše vyhrážali likvidáciou. Po privolaní policajnej hliadky muži v útokoch neprestali a jeden zaútočil aj na veliteľa hliadky. Všetci traja sú stíhaní za výtržníctvo a poškodzovanie cudzej veci, jeden aj za útok na verejného činiteľa.

NA KUBAČOVEJ ULICI vošiel popoludní do pobočky banky neznámy ozbrojený muž a pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčky peniaze. Tá mu vydala 8000 eur, s ktorými ušiel na neznáme miesto.

NA BILÍKOVEJ ULICI začal svoje vyčíňanie 28-ročný Jozef O. Privolané policajné hliadky sa najskôr pokúsili vyriešiť jeho konflikt v byte 55-ročného otca. Keď však muž videl prichádzajúcich policajtov, pohrozil, že si ublíži a policajti preto požiadali o posilu. Výtržník medzitým odišiel z Bilíkovej ulice na Bagarovu, kde zase nožom ohrozoval svoju 73-ročnú babku. Okamžite sem dorazili policajné hliadky, ktoré ho síce zadržali, ale tesne predtým si muž bodol do brucha. Vďaka rýchlemu zásahu lekárov sa ho podarilo zachrániť, babka neutrpela žiadne zranenie. Muž bol už predtým vo vyšetrovacej väzbe za násilnú trestnú činnosť. V tomto prípade sa zase vyhrážal svojim rodičom, že ak nestiahnu trestné oznámenie, zabije svoju babku.

NA STAREJ VAJNORSKEJ spozorovali policajti odstavené vozidlo Opel Combo. Keď ho chceli skontrolovať, zbadali, ako niekto lezie z okna jednej zo spoločností sídliacej na Starej Vajnorskej a v ruke drží nejaké predmety. Vzápätí zadržali dvoch mužov, 35-ročného Petra U. a 34-ročného Františka D. z Bratislavy, a 28-ročnú Janku T. z Martina. Počas výsluchu policajti zistili, že muži sa do budovy vlámali a ukradli z nej veci za 1000 eur. Po prehliadke auta navyše objavili striekačku s obsahom neznámej čírej tekutiny. Obaja muži skončili v cele policajného zaistenia, žena, ktorá počas vlámania sedela vo vozidle, sa pritom len pred pár dňami vrátila z väzby, kde strávila sedem mesiacov.

(mm)

Páčil sa vám článok?