Na benzínke v Lamači zadržali 15 kg marihuany

10.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Pätnásť kilogramov marihuany, z ktorej by sa dalo vyrobiť minimálne 30 tisíc dávok, našli v pondelok colníci v maďarskom VW Passat na benzínke v bratislavskom Lamači. Na čiernom trhu by sa dala predať za 90 až 300 tisíc eur, presná cena však závisí od obsahu účinnej látky v sušine, ktorú určí podrobné expertízne skúmanie.

Auto šoféroval 30-ročný Maďar. Colníci pri prehliadke vozidla našli v troch taškách šesť balíkov so sušenou rastlinou, predbežný test potvrdil, že ide o drogy. Prípad prevzala bratislavská polícia, informoval dnes hovorca generálneho riaditeľa Colného riaditeľstva SR Vojtech Jakab.

Podľa informácií hovorcu bratislavskej polície Františka Peczára maďarského občana Gábora V. vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Muž je momentálne v cele policajného zaistenia, spracovaný je návrh na jeho vzatie do väzby. Za tento čin môže stráviť za mrežami 15 až 20 rokov.

(sita)

Páčil sa vám článok?