V Rači pôsobia od dnešného dňa dvaja noví okrskári

15.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Rači pôsobia od dnešného dňa dvaja noví okrskári. V lokalite Východné bude pôsobiť 25-ročná Alica Rigóová, v lokalite Krasňany 34-ročný Jaroslav Žembera. Okrskári budú mať vlastné mobilné telefóny, ich číslo bude zverejnené aj na internete.

Starosta Rače Ján Zvonár nových okrskárov víta, očakáva, že sa zlepší bezpečnosť v mestskej časti. V súčasnosti pôsobí na území hlavného mesta 19 okrskárov, v bratislavskej Petržalke a Ružinove zatiaľ nie sú. Podľa námestníka primátora Tomáša Korčeka by však v priebehu niekoľkých týždňov mal aj v Ružinove pôsobiť okrskár.

V Petržalke by mohol podľa neho začať pôsobiť až na budúci rok. "Petržalka je jedna z najnebezpečnejších mestských častí, ale aj najzložitejšia z hľadiska územného rozdelenia. Musíme si sadnúť so starostom a urobiť jednotlivé obvody, pretože tu nemôže pôsobiť jeden okrskár. Stratil by sa tým zmysel práce," vysvetlil.

Prví okrskári mestskej polície hlavného mesta začali pôsobiť v pridelených okrskoch 1. júla 2005, a to v piatich mestských častiach. Ďalší rok nastúpili ďalší okrskári, potom však podľa Korčeka narazili na personálne problémy.

"Práca nebola pre občanov dostatočne atraktívna," zdôvodnil. Naštartovali preto program sociálnych balíkov, vďaka ktorému sa im v roku 2008 podarilo získať prvých 24 policajtov do radov mestskej polície. Program pokračuje aj v tomto roku. Námestník zároveň dúfa, že sa im podarí získať peniaze z rozpočtu mesta, aby mohli v programe pokračovať aj na budúci rok.

"Rozpočet pre mestskú políciu zatiaľ nemá konkrétny návrh, budú to však ťažké rokovania aj pre finančnú krízu," doplnil.

(sita)

Páčil sa vám článok?