Správy z podsvetia 07/2008

18.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA DVOJKRÍŽNEJ ULICI našli policajti pri kontrole u 20-ročného Erika zrejme marihuanu. Obsah 9 igelitových vrecúšok preskúmajú kriminalistickí experti. Prípadom sa už zaoberá vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok.

VO VRAKUNSKOM LESÍKU pod hrozbou vyhrážania a pichnutia nožom dve ženy obrali 13-ročné dievča o mobilný telefón a 50 korún. Podľa slov dievčatka sa ženami zoznámilo na zastávke MHD na Stavbárskej ulici vo Vrakuni, odkiaľ ho vylákali do Vrakunského lesíka. Policajti podozrivé ženy zadržali, predviedli ich na oddelenie, kde ich vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže, 31-ročná Sylvia K. zo Zlatých Moraviec spolu s 22-ročnou Luciou B. z Banskej Bystrice sú stíhané na slobode.

V PARKU MEDZI ŽELEZNIČNOU STANICOU PREDMESTIE A NOBELOVOU ULICOU traja páchatelia lúpežne prepadli 34-ročného muža. Najskôr ho kopali a udreli nezisteným predmetom do spánkov a zátylku, potom mu odcudzili mobilný telefón a finančnú hotovosť. Lekári u zraneného muža predpokladajú dobu liečenia na päť až desať dní. Materiálna škoda sa odhaduje na asi 21 500 korún. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

NA ULICI I. HORVÁTHA sa neznámy páchateľ vlámal do zubnej ambulancie a odcudzil odtiaľ LCD - monitor a finančnú hotovosť vo výške 25-tisíc korún, čim lekárke spôsobil škodu vo výške 40-tisíc korún. Poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.

V MLYNSKEJ DOLINE lúpežne prepadol pobočku banky neznámy ozbrojený páchateľ. So zbraňou v ruke žiadal od pracovníčky banky peniaze. Finančná čiastka, ktorú si so sebou odniesol, predstavuje niekoľko tisíc slovenských korún. Počas prepadu sa v banke žiadny klient nenachádzal. Po páchateľovi policajti intenzívne pátrajú.

NA RUSTAVELLIHO ULICI lúpežne prepadol stávkovú kanceláriu zatiaľ neznámy páchateľ. Odcudzil finančnú hotovosť niekoľko desiatok tisíc korún. Od pracovníka žiadal pod hrozbou použitia zbrane peniaze. S hotovosťou potom ušiel spolu s ďalším mužom, ktorý ho čakal v blízkosti stávkovej kancelárie. Policajný výjazd na mieste činu zaistil stopy, ktoré sa budú ďalej vyhodnocovať. Po oboch mužoch polícia ďalej pátra.

(ver)

Páčil sa vám článok?