Krížnu ulicu monitoruje kamera

19.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Starom Meste v týchto dňoch pribudla ďalšia kamera bezpečnostného monitorovacieho systému. Je umiestnená na rohu Krížnej ulice a Námestia Martina Benku a ide v poradí už o trinástu bezpečnostnú kameru v meste.

Podľa starostu mestskej časti Staré Mesto Petra Čiernika má kamerové monitorovanie za úlohu nielen sledovať aktuálnu situáciu na danom území, ale slúži aj ako prevencia.

Podľa veliteľa mestskej polície v Starom Meste Jozefa Hitku to potvrdzujú aj doterajšie skúsenosti. „Po nainštalovaní kamier došlo na monitorovaných územiach k zníženiu trestnej činnosti a porušovania právnych noriem,“ uviedol. Po dohode s mestskou políciou chce starosta P. Čiernik využiť kameru na Krížnej ulici aj na znižovanie pouličnej prostitúcie.

„Verím, že kameru na Krížnej využijeme aj pri spolupráci so združeniami Odyseus a Prima, členovia ktorých spolupracujú so samosprávou ako terénni sociálni pracovníci, a to najmä v lokalite Krížna ulica. Ich úlohou je prevencia, pomoc a zdravotný servis prostitútkam a homoprostitútom. Túto záslužnú činnosť nie sme schopní robiť z vlastných kapacít. Jedným z cieľov koncepcie sociálnej politiky v Starom Meste je preto aj rozvíjať partnerstvo a spoluprácu s týmito organizáciami,“ povedal starosta Peter Čiernik.

(stn)
Páčil sa vám článok?