Objasnili vraždu vysokoškoláka z Vianoc 2001

19.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Polícii sa podarilo objasniť vraždu, ktorá sa stala ešte 25. decembra 2001 v priestoroch Charlies pubu a jej obeťou sa stal mladý vysokoškolák, Bratislavčan Martin Revický.

V osudný deň oslavovala partia vysokoškolákov narodeniny svojej kamarátky v Charlies pube. Medzi nimi bol i Martin, študent piateho ročníka Fakulty telesnej výchovy a športu. Zabávali sa, tancovali. Drgli pri tom do stola, pri ktorom sedela iná partia. Vznikol konflikt, ktorý jeden z tejto partie riešil neadekvátnym spôsobom - vytiahol nôž a niekoľkokrát ním Martina bodol. Hoci ihneď privolali záchranku, mladý muž na následky piatich bodných rán do hrude a brucha po ceste do ružinovskej nemocnice skonal.

Bratislavská kriminálka v súčinnosti s vyšetrovateľom zadokumentovala miesto činu a ihneď začala po útočníkovi pátrať. Ako informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Marta Bujňáková, stopy viedli k cudziemu štátnemu príslušníkovi Orestasovi B., ktorý sa však zdržiaval na neznámom mieste.

V uplynulých dňoch však policajti zadržali pri vlámaní muža, ktorý sa vydával za českého občana. Preverovanie odhalilo jeho totožnosť a dôkazy získané na mieste činu vraždy ho usvedčili. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu vraždy, ku ktorému sa priradilo i obvinenie pre trestný čin krádeže, poškodzovania cudzej veci a útoku na verejného činiteľa a už je vo vyšetrovacej väzbe.

(ver)

Páčil sa vám článok?