FOTO: Zimnú prechádzku na Železnú studničku si môžete spestriť aj návštevou bufetu - kde ho nájdete?

23.1.2022

Zdroj: FB Železná studnička

Páčil sa vám článok?

Mnohí Bratislavčania si spestria voľný víkend prechádzkou či už po zasneženom centre alebo aj na tradičné výletné miesta v mestskom lesoparku - či už na Kamzík alebo Železnú studničku. Podľa reakcií verejnosti na sociálnej sieti je však zrejmé, že len málokto vie o tom, že aj v zime je tu otvorený bufet, kde sa môžete trochu zohriať a dopriať si malé občerstvenie.

„Čakáme Vás! Vyťahujeme z rúry teplé pagáče a croissanty. PS: Konečne máme aj bezlepkové makové šúľance." Tak znel stručný status spoločne s kvartetom aktuálnych fotografií, ktoré sa včera objavili na FB stránke Železnej studničky. 

Zdroj: FB Železná studnička

Pre ľudí, ktorí by nevedeli, o ktorý bufet presne ide, tak treba ísť pešo z parkoviska pod Červeným Mostom, okolo Partizánskej lúky, Klepáča, zastávky MHD s názvom Mestské lesy až na Železnú Studničku, kde sa nachádza otočka autobusu alebo sa odviezť z Patrónky autobusom linky č. 43 a vystúpiť na zástavke Železná Studnička priamo pred bufetom a krásnu prechádzku zasneženým lesoparkom si dopriať cestou naspäť.

Zdroj: FB Železná studnička

​V diskusii na sociálnej sieti niektorí uviedli, že každý ich výlet na Železnú studničku sa končí práve v tomto bufete, iní si dovolili aj pripomienku, že nie je doriešené to, kde majú hostia vyhodiť zvyšky neskonzumovaných jedál. Prevádzkovateľ bufetu však zákazníkov ubezpečil, že už budúci týždeň by mali byť dodané a k dispozícii nové sety kontajnerov na zmiešaný odpad. Na kritiku, že všetky jedlá sú zmrazené a následne dopečené reagovala osobne pani Martina Hlinová, ktorá napísala: „Jahodové guľky a bryndzové pirohy si robíme domáce a ručne, ale vo výrobe prejdú šokerom a v kontajneri si ich uchovávame v mrazáku a čerstvo uvaríme pri objednávke. V týchto podmienkach to inak nejde. Čerstvé nám vozí Biofarma Stupava len bublaninu, štrúdľu, burek alebo podpecníky, ak ste háklivá na takú úpravu. Ubezpečujeme vás, že sa jedná o kvalitné výrobky a nemení na ich kvalite tento štandardný postup prípravy. Smelo ochutnajte aj pagáčik či croissant. Bez obáv." 

(ars)

 

Páčil sa vám článok?