Zrušené vianočné trhy sa snažia suplovať foodtrucky na Kamennom námestí, teda aspoň zatiaľ...

22.11.2021

Zdroj: FB Slovak Food Truck Fest

Páčil sa vám článok?

Netradičné vianočné trhy sa konajú na Kamennom námestí, konkrétne na parkovisku pri hoteli Kyjev, kde je už od piatka 19. novembra zaparkovaných niekoľko tzv. foodtruckov, teda pojazdných stánkov s občerstvením umiestnených okolo detského kolotoča. O tom, ako a či vôbec budú trhy fungovať po sprísnení opatrení organizátori momentálne rokujú s príslušnými úradmi...

Na FB stránke Slovak Food Truck Fest je už niekoľko dní pozvánka vo forme plagátu, ktorý verejnosť pozýva na Netradičné vianočné trhy na Kamennom námestí:

Zdroj: FB Slovak Food Truck Fest

Začali sa už v piatok a pokračovali cez víkend, ale ich ďalší osud je momentálne neistý. Od dnes, teda od pondelka 22. novembra došlo totiž k sprísneniu protipandemických opatrení, aj čo sa týka organizovania hromadných akcií a podujatí. 

Práve z tohto dôvodu boli zrušené Staromestské vianočné trhy, ktorých dejiskom už tradične bývalo Hviezdoslavovo námestie, a následne magistrát zrušil Hlavný trh na Hlavnom námestí, kde už aj boli postavené stánky. Už vlani nastala v Bratislave podobná situácia, keď trhy na tomto mieste nahradili práve foodtrucky, o čom sme písali aj v Bratislavských novinách:

​O tom  či aj tento rok budú môcť pojazdné bufety pri hoteli Kyjev aspoň čiastočne suplovať Bratislavčanom tradičné vianočné trhy, mal dnes organizátor správne konanie na Miestnom úrade Bratislava Staré Mesto. Zatiaľ fungovali cez víkend v režime okienkový predaj a stravovanie umožnené pre očkovaných ľudí a tých, čo prekonali Covid-19. Maximálna kapacita osôb pri podujatiach v exteriéri je momentálne v bordovom okrese do 200 ľudí, čo by mal byť pre tento typ akcie dostatočný limit a teda podujatie by mohlo byť ako-tak rentabilné.  

Takto to na Kamennom námestí počas netradičných vianočných trhov zatiaľ vyzerá: 

​Na facebookovej stránke Slovak Food Truck Fest aktuálne prebieha diskusia o tom, či sa na netradičné vianočné trhy na Kamenné námestie dostanú aj nezaočkovaní návštevníci, ale vzhľadom k tomu, že najmä pre nich bol od dnešného dňa vyhlásený lockdown, tak sa dá predpokladať, že Covid pasy sa budú aj na tomto mieste kontrolovať mimoriadne prísne a  pozorne, nakoľko niekoľkoeurová tržba organizátorovi podujatia ani samotným predajcom nestojí za to, aby riskovali pokutu vo výške niekoľkých stoviek či tisícok eur. 

(ars) 

Páčil sa vám článok?