VIDEO: Už ste videli zábery ako David Coulthard na monoposte F1 prifrčal cez Starý most na Bratislavský hrad?

18.6.2021

Zdroj: koláž abn - YouTube

Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami sa na internete objavil zostrih najlepších záberov, ktoré vznikli v apríli na území Českej a Slovenskej republiky pre propagačné účely tímu F1 - Red Bull Racing Honda. Krátky film s názvom From Castle to Castle si pozrelo už milión ľudí. Prvé scény sa začínajú odohrávať v Prahe, odkiaľ sa cez Moravu a Vysoké Tatry dianie presunie do nášho hlavného mesta...

O tom, že sa koncom apríla v Bratislave nakrúcali zábery s monopostom F1 patriacemu tímu Red Bull Racing Honda sme vás informovali aj na webe Bratislavských novín. Uzavretá vtedy bola čerstvo rekonštruovaná ulica Mlynské Nivy či Starý most. Svedkovia nakrúcania vtedy opisovali ako formula vo veľkej rýchlosti prešla vynoveným bulvárom i niekoľko desiatok krát, pričom v danom úseku vždy predbiehala červené auto za volantom ktorého nesedel nikto iný než známy raper Rytmus alias Patrik Vrbovský. Ten má vo svojom vozovom parku niekoľko luxusných, drahých aj rýchlych áut, vrátane červeného Ferrari, ale pre potreby nakrúcania uprednostnili model Honda NSX.

Zdroj: youtube

"Nakoľko tím Red Bull používa motory Honda, tak preto musela byt v klipe Honda a nie iné auto. Toto je superšport z deväťdesiatych rokov, ktorú ešte pomáhal vyvíjať legendárny Ayrton Senna," povedal pre Bratislavské noviny automobilový odborník Majo Bona.    

O nakrúcaní na Bratislavskom hrade sa veľmi nehovorilo ani nevedelo a to asi preto, že nebolo spojené so žiadnymi dopravnými obmedzeniami v rámci nášho mesta. Išlo pritom o finálovú scénu krátkeho filmu s názvom From Castle to Castle, ktorý nájdete už aj so slovenskými titulkami na YouTube, ale pozrieť si ho môžete aj tu:

Treba uznať, že Česko i Slovensko sa v nej dočkali vlastne celkom pozitívnej reklamy a boli vykreslené ako krajiny, kde sa nachádza veľa krásnych hradov a zámkov, na ktorých kedysi žili ozajstní králi, princezné či rytieri. Za povšimnutie určite stoja aj kaskadérske kúsky v podaní pilota a majstra Európy v akrobatickom lietaní Martina Šonku, odohrávajúce sa na popradskom letisku, ale zábavná bola aj scénka, pri ktorej mala kocka rozhodnúť o tom, cez ktorý z dnes už šiestich bratislavských mostov sa hlavný hrdina celého príbehu - bývalý pretekár F1 a dnes už 50-ročný Škót David Coulthard vyberie na Bratislavský hrad.  

Zdroj: youtube

​(ars)

 

Páčil sa vám článok?