VIDEO: Na Pasienkoch vzniklo mobilné odberové miesto na Covid-19 - kedy sa začne s masívnym testovaním?

2.9.2020

Zdroj: R.S.

Páčil sa vám článok?

Ministerstvo zdravotníctva SR a Národné centrum zdravotníckych informácií zvolalo na štvrtok tlačovú besedu na tému: Sme pripravení na masívne testovanie na jednom mieste v súvislosti s COVID-19. Presvedčili sme sa, že prvé veľkokapacitné Mobilné odberové miesto (MOM) je už v prevádzke a nachádza sa v areáli bývalého atletického štadióna na Pasienkoch...

Keď na verejnosť prenikla informácia, že v areáli bývalého atletického štadióna na Pasienkoch, ktorý slúži v posledných rokoch najmä na futbal, má vzniknúť veľkokapacitné Mobilné odberové miesto, tak sa nepotešili najmä pravidelní účastníci a návštevníci búrz, ktoré sa na "Interi" zvykli konávať. Iba vďaka nim chátrajúci športový stánok občas ožil, teda zaplnilo sa aspoň priestranstvo okolo tribún ľuďmi. My sme sa však presvedčili, že MOM je situované na opačnej strane štadióna, než bývajú burzy, teda nie pri bývalom Poluse, ktorý sa najnovšie volá VIVO!, ale vchod je v blízkosti opusteného parkoviska na Trnavskej ceste.

Priestranné parkovisko je počas roka väčšinou prázdne a využívajú ho akurát inštruktori bratislavských autoškôl na tréning cúvania či parkovania so svojimi žiakmi. Najnovšie tu boli umiestnené kovové zábradlia a priestor okolo areálu atletického štadióna je teraz ohradený ešte aj páskou s nápisom Polícia. Na asfaltovej ceste sú fialovou farbou nakreslené smerové šípky ako aj nápis COVID-19. Pri vchode do veľkokapacitného MOM na Pasienkoch sme zaregistrovali zdravotníckych pracovníkov oblečených v bielych kombinézach, vybavených maskami aj respirátormi, pričom na mieste bola prítomná aj dvojčlenná policajná hliadka so služobným vozidlom. Vyzeralo to, že stredisko je už otvorené pre záujemcov o prípadné testovanie na koronavírus, ale nejaké veľké davy ľudí sem zatiaľ nesmerovali. Bližšie informácie o možnostiach masívneho testovania na Covid-19 vám prinesieme po spomínanej tlačovej konferencii Ministerstva zdravotníctva SR, ktorá sa priamo na Pasienkoch uskutoční vo štvrtok ráno.

Zdroj: FB P.H.

​Minister zdravotníctva Marek Krajči poskytuje rozhovor z miesta, kde sa nové testovacie centrum nachádza...

(ars)  

Páčil sa vám článok?