VIDEO: Ako to dnes vyzeralo na cestných hraničných priechodoch do Rakúska a Maďarska?

1.9.2020

Zdroj: R.S.

Páčil sa vám článok?

Nakoľko je dnes na Slovensku štátny sviatok a zatvorené sú takmer všetky obchody, tak mnohí využívajú takéto voľné dni na to, aby si odskočili na nákupy do susedných krajín, teda najmä Rakúska a Maďarska. Boli sme sa popoludní pozrieť, aká je aktuálna situácia na hraničných priechodoch - na Bergu, respektíve v Rajke.

Od nákupných plánov možno mnohých odradilo škaredé počasie, sychravé poobedie sprevádzal vytrvalý dážď, ale aj napriek tomu sme videli prúdiť cez hraničný priechod Petržalka - Berg desiatky automobilov. Doprava však bola viac-menej plynulá, nikde sa netvorili žiadne nekonečné kolóny, čo sa v nedávnej minulosti najmä počas štátnych sviatkov na oboch stranách hraničného priechodu dosť často stávalo. 

Na chvíľu sme aj odstavili auto kúsok od hraničného priechodu, ale žiaden zvýšený počet vozidiel sme v ani jednom smere nezaznamenali:

Boli sme zvedaví aj na to či slovenská verejnosť zaregistrovala, že Maďarsko od polnoci z pondelka na utorok, teda od 1. septembra uzatvorilo svoje hranice, o čom sme písali napríklad tu:

​My sme sa vybrali na starý cestný priechod, ktorý sa nachádza za Rusovcami a vedie do maďarskej pohraničnej obce Rajka. Cesta smerom ku hraničnému priechodu bola nezvyčajne prázdna a hlavným dôvodom bolo to, že ten bol úplne uzavretý a to v oboch smeroch. Vodiči automobilov, ktorí prišli až na hranicu sa pred zátarasami museli otočiť a hľadať inú cestu do susednej krajiny. 

Otočiť sme sa museli aj my a na chvíľu ešte zastali na okraji tejto výpadovky zo Slovenska. Zaregistrovali sme tri vozidlá, ktoré sa chceli dostať cez Rajku do Maďarska, ale po malej chvíli sa opäť vracali smerom na Rusovce.

Asi bude ešte pár dní trvať, kým si všetci uvedomia, že sa od 1. septembra 2020 podmienky, za akých je možné vycestovať do Maďarska zmenili...

(ars) 

Páčil sa vám článok?