VIDEO: Ako to vyzerá v prázdnych nových bytovkách, ktoré stoja na začiatku Bernolákova?

7.1.2020

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Už niekoľko rokov sú súčasťou Bernolákova novostavby bytoviek, ktoré vybudovali v rámci projektu Glance House. Ešte v roku 2010 desiatky ľudí zaplatili za budúce byty zálohy vo výške niekoľkých tisíc eur, ale odvtedy na svoje bývanie márne čakajú, hoci domy stoja a aj byty sú hotové. Boli sme sa v nich pozrieť...

Opustené novostavby bytoviek, ktoré v rámci projektu Glance House vyrástli na začiatku Bernolákova, sa stali lákadlom aj pre nadšencov urbexu, teda ľudí, čo radi navštevujú s kamerou opustené objekty. Jeden z nich - Marcel pre Bratislavské noviny priblížil aj okolnosti, za akých vznikla jeho reportáž z bytoviek, na ktorých osude sa negatívne podpísal trestne stíhaný a momentálne väznený kontroverzný bratislavský podnikateľ Marián Kočner. "Niekde na internete som čítal, že v tom má prsty on a jeho kamarát - bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka, ale ide o dosť zamotaný prípad, kde je jasné azda iba to, že sa ľudia svojich budúcich domovov tak skoro nedočkajú," hovorí Marcel a pokračuje: "Všimli sme si, že sú tam rozbité vchodové dvere, cez ktoré sa dá vôjsť dnu ako aj jedno rozbité okno zo strany ulice. Pred niekoľkými rokmi bola táto novostavba strážená, ale tým, že nie je jasné, kto je jej momentálny vlastník, tak asi nemal kto platiť SBS-ku. Jedna miestnosť aj vyzerala byť ako určená pre strážnika, ale takisto bola prázdna." 

Dostať sa dnu a nakrútiť tam nasledujúce video, teda vôbec nebol problém:

Bytovka nevyzerala, že by v nej bola pred októbrovou návštevou urbexerov nejaká ich konkurencia. "Myslím, že tam bol akurát nejaký spravodajský štáb televízie. Problém však je, že sa tam v poslednom čase začalo vo veľkom kradnúť. Aj v čase našej návštevy sa tam nachádzali zlodeji, ktorí znášali po schodoch radiátor. Ešte na nás kričali, aby sme okamžite zmizli aj s kamerami," dodal Marcel.    

(ars)

Páčil sa vám článok?