FOTO a VIDEO: Šialenstvo v nákupných centrách vrcholí - v Auparku situáciu skomplikoval ešte aj výpadok elektriny

23.12.2019

Zdroj: FB M.Z.

Páčil sa vám článok?

Aj keď mnohí tvrdia, že nákup vianočných darčekov a potravín potrebných k štedrovečernému stolu si nenechávajú na poslednú chvíľu, tak dnešný deň v nákupných centrách akoby potvrdzoval presný opak. Tvoria sa pred nimi kolóny, vodiči nervózne trúbia, ťažko sa hľadá miesto na parkovanie, všade sú rady a napríklad v Auparku predpoludním v čase najväčšieho zhonu ešte aj vypadol elektrický prúd...

"V Auparku vypadla pre štvrť hodinou elektrina. Všade je tma. Všetko pozatvárali. Najhoršie sú na tom podľa mňa tí vo výťahu. A nemôžeme odísť ani z garáže. Chcela som byť o takomto čase už dávno doma. Blbé, ale veselé," napísala na sociálnu sieť pani Miriam. Určite je to veľmi nepríjemné, keď také veľké nákupné centrum zostane bez elektrickej energie. Nefunguje prakticky nič - svetlo, elektronické spotrebiče, čidlá, pokladne, automatické otváranie dverí, výťahy ani eskalátory a napríklad v predajniach s potravinami to môže spôsobiť celkom dobrý zmätok. Zákazníci pravdepodobne chvíľu nevedia či môžu v nákupe pokračovať alebo tam nákupné vozíky aj s tovarom nechať a opustiť priestory obchodu. Dnešný výpadol elektriny v Auparku trval približne polhodinu, čo nám potvrdila aj pracovníčka na informačnej linke nákupného centra. "Momentálne už je všetko v poriadku a všetky prevádzky sú opäť otvorené a plne funkčné," dodala.

Aj v piatok večer boli počas najväčšieho náporu nakupujúcich problémy v dvoch veľkých nákupných centrách. Bory Mall museli dokonca evakuovať, nakoľko tu bola okolo pol deviatej nahlásená bomba. Zamestnanci vyzvali zákazníkov, aby priestory okamžite opustili a do objektu následne prišli policajní pyrotechnici, aby ho prehľadali. Samozrejme, že sa tu nenašla žiadna podozrivá nálož ani nástražný výbušný systém. Akurát tu vznikol dosť veľký chaos, pretože sa mnohí nemohli hodnú chvíľu dostať k autám zaparkovaným v podzemných garážach. Polhodinu predtým nastala podobná situácia aj v nákupnom centre Avion Shoping, kde došlo k poruche systému požiarneho hlásiča v potravinách, ktorý nedokázali vypnúť a takisto museli návštevníkov evakuovať. 

V blízkosti nákupného strediska Centrál na Trnavskom mýte sa tvoria kolóny už niekoľko dní a dnes nápor automobilov smerujúcich do centra kulminuje. Všetko je sprevádzané vytrvalým dažďom, nervozitou vodičov, neustálym vytrubovaním a zlou priechodnosťou cez mimoriadne frekventovanú blízku križovatku spájajúcu Miletičovu, Trnavskú, Vajnorskú, Šancovú a Krížnu ulicu. 

Takto to tam dnes vyzeralo: 

(ars)

Páčil sa vám článok?