VIDEO: Pri Hlavnej stanici sa nachádza aj brloh plný odpadu, špiny a smradu. Komu vlastne patrí?

16.12.2019

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Dlhé roky sa o Hlavnej stanici hovorí ako o hanbe Bratislavy a hoci v posledných rokoch prešla centrálna budova aspoň čiastočnou úpravou a aj najbližšie okolie sa ako-tak poupratovalo, tak len niekoľko metrov od konečnej zastávky električiek však stojí opustený dom vzbudzujúci doslova des a hrôzu. Chcete vidieť ako to v ňom vyzerá?

Pred niekoľkými dňami sa dvojica bratislavských youtuberov špecializujúcich sa na Urbex vybrala do opusteného domu v blízkosti obratiska električiek pri Hlavnej stanici v Bratislavy, kde by sa mal podľa ich predpokladov nachádzať utajený podchod. Nič také tu napokon neobjavili, ale za to tu našli neuveriteľné množstvo špiny, odpadu, starého šatstva, ktoré bolo pohádzané všade na zemi. Vyzeralo to doslova ako brloh, do ktorého by asi už ani ľudia bez domova nevkročili, pretože aj ich by odradil odporný zápach a totálne nehygienické prostredie... "Bol tam riadny smrad, normálne som ľutoval, že som si nezobral nejakú dýchaciu masku," prezradil Bratislavským novinám autor videa - Marcel. 

"To kompetentní s tým akože nič roky nerobia?!!! Kde to žijeme ??? Je toto normálne? Keď si spomeniem na to, že 60 km od Bratislavy je vo Viedni nablískaná Hauptbahnhof, tak mi napadá len jedno. Aj keď sme chudobný národ, tak aj v chudobe sa dá žiť čisto a dôstojne! Hanba nám že toto dovolíme a ešte na miestach, kde sa stretáva masa ľudí a nielen Slovákov každý deň. Zdravému človeku sa až zastaví rozum nad tým, že v štáte, ktorý je súčasťou Európskej únie a NATO je ešte aj v 21. storočí možné mať takéto niečo! Namiesto toho, aby sme si urobili poriadok ukazujeme turistom tento humus a očakávame, že nám to budú rešpektovať a ešte aj sa urazíme, keď si náhodou niekto otvorí ústa. Žiaľ už to, že ten bordel tolerujeme my sami, dokazuje, že čo sme my vlastne za národ. Mali by sme už konečne otvoriť oči a bez ohľadu na to či je niekto obyčajný občan, politik, učiteľ či lekár by mal urobiť všetko pre to, aby sme žili v lepšom prostredí. Vyhovárať sa na druhých či systém už nestačí. Je treba, aby sme sa o to starali, veď je to náš domov, našu zem, naša vlasť." Napísal jeden z diskutérov k zverejnenému videu. Pochopiteľne, že Bratislavské noviny kontaktovali aj kompetentných s otázkou, komu predmetné opustené priestory patria, ale od Dopravného podniku Bratislave nám prostredníctvom jeho hovorkyne Mgr. Adriany Volfovej prišla odpoveď, že nejde o objekt v majetku, alebo správe DPB, a.s. Rovnako sa vyjadril aj manažér komunikácie Dávid Bozsaky z odboru komunikácie a marketingu ŽSR: "Predmetný objekt nie je vo vlastníctve ani v správe Železníc Slovenskej republiky." Podľa katastrálneho portálu však by mal byť vlastníkom spomínanej nehnuteľnosti Transprojekt s.r.o. so sídlom na Železničiarskej ulici, respektíve časť priestorov patrí pod bratislavský magistrát. V praxi akoby objekt momentálne nepatril nikomu a to je asi aj odpoveď na to, prečo to v ňom tak hrôzostrašne vyzerá... 

(ars)

Páčil sa vám článok?