Mladá mamička s 8-ročným synom zažila na Námestí SNP veľmi nepríjemný incident!

11.12.2019
0

Zdroj: FB P.M.

Páčil sa vám článok?

O zlepšení bezpečnostnej situácie v centre Bratislavy sa hovorí už niekoľko mesiacov, ale bohužiaľ víkendový útok, ktorý vyvrcholil smrťou 22-ročného Srba Nikolu ukázal, že ideálne to ani zďaleka nie je. Dôkazom je aj príbeh mladej mamičky, ktorá na svoju nedávnu prechádzku s 8-ročným synom cez Námestie SNP asi tak skoro nezabudne.

„Išla som 17. novembra okolo 19-tej hodiny cez mesto spolu s mojím 8-ročným synom, keď sa na mňa na Námestí SNP osopil asi 25 až 30-ročný muž vyzerajúci ako závislý na drogách, ktorý na mňa začal vykrikovať, že som skur..ný transvestita a podobné nezmysly. Ignorovala som ho a išli sme ďalej až k miestu, kde horeli sviečky na pamiatku zavraždeného páru – Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Zrazu tam ten degeš dobehol a začal tie sviečky rozkopávať všade naokolo. Sklo z kahancov len tak rinčalo. Samozrejme, že sme sa zľakli a rozbehli sa preč. Akurát som v poslednej chvíli zaregistrovala, že sa ho tam nejakí ľudia snažili spacifikovať,“ napísala na sociálnu sieť fotografka Zuzana, ktorá je matkou dvoch synov.

Zdroj: FB Bratislava

​Incident vyvrcholil na tomto pietnom mieste...

V ten deň s ňou bol v meste ten starší, ale aj on sa počas úteku rozplakal a nevedel sa utíšiť ani keď s mamou v relatívnom bezpečí zastavili. „Decko mi plakalo, že už nikdy nechce prísť do mesta. Až keď sa trochu upokojil, tak mi povedal, že on neplakal od strachu, ale za to, že tam ten divný ujo kopal do sviečok pre Kuciaka, ktorý si to nezaslúžil. Strašne zle sa mi to synovi vysvetľovalo. Podotýkam však, že som na slová toho agresívneho mladíka nijako nereagovala, ani brvou som radšej nepohla, aby nám neublížil. Len sme pokračovali ďalej svojou cestou, ale on aj tak mal potrebu robiť nám zle. Pre nič za nič. Kráčajúcej matke s dieťaťom. Len za to, že sme. Fakt to bol otrasný zážitok!“  

Zuzana synovi vysvetlila, že takto nepríčetne sa správajú jedinci, ktorí buď berú drogy alebo sú pod vplyvom alkoholu. A odporučila mu, že lepšie je sa od nich držať čo najďalej, prípadne pred nimi ujsť. „Myslím, že takých ľudí stretne v živote ešte dosť. A ja teraz rozmýšľam nad tým, že by som sa asi mala začať nejako sama chrániť, lebo s mladším synom by sa mi asi tak ľahko pred potenciálnym nebezpečenstvom utiecť nepodarilo. Dokonca celkom vážne uvažujem nad tým, že si zaobstarám buď paralyzér alebo kaser, pretože sa v centre Bratislavy prestávam cítiť bezpečne a to je hrozné konštatovanie,“ dodala Zuzana.

Zdroj: FB M.B.

​(ars)  

Páčil sa vám článok?