FOTO: V Bratislave sa už začal predaj živých vianočných stromčekov – kde majú zatiaľ najlepšie ceny?

4.12.2019

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Už za 20 dní sú tu Vianoce a neklamným znakom toho, že sa „sviatky pokoja“ nezadržateľne blížia je aj začiatok predaja živých vianočných stromčekov pri stánkoch na verejných priestranstvách pri rôznych frekventovaných miestach či nákupných centrách...

Stánok pri Martinskom cintoríne v Ružinove – Trnavská

V pondelok tu stál len opustený drevený stánok, v utorok sa okolo neho postavilo oplotenie a v stredu ráno sa už za ním nachádzali vianočné stromčeky. Oproti minulému roku sa tu ceny nezmenili a v ponuke sú opäť najmä Normádske jedle a to v troch rôznych veľkostných a cenových kategóriách:

Normándska jedľa - hnedá stuha- 24,90 eur /ks

Normándska jedľa - červená stuha - 35,90 eur /ks

Normándska jedľa - modrá stuha- 49,90 eur /ks

Vlani sa predávali jedličky z Dánska aj o kúsok ďalej – pri ceste od Martinského cintorína smerom k záhradníckemu centra Kulla, kde však boli ceny o čosi vyššie – 39 € resp. 49 €/ks, respektíve 30 eur alebo 40 eur za meter.

Zdroj: Bal

Parkovisko pred TPD v Petržalke – Farského ulica

Živé jedličky sa tu začali predávať v pondelok 2. decembra a nachádzajú sa na nich cenovky, podľa ktorých je zrejmé, že vianočný stromček si tu môžete kúpiť za 59 eur.   

Zdroj: Marián Dekan

Parkovisko pri trhovisku na Miletičovej – Záhradnícka ulica

Pomerne veľký výber Dánskych jedlí tu bol minulý rok ešte aj štyri dni pred Štedrým dňom, keď boli v ponuke v cenových reláciách 30 až 45 eur za kus. Predávať by sa tu mali stromčeky aj tento rok...

Zdroj: bal

Kamenné námestie pred obchodným domom

Zatiaľ sa tu žiaden stánok ani ohradený priestor, v ktorom by ponúkali živé stromčeky nenachádzal, ale je možné, že do Vianoc ešte na tomto celkom frekventovanom mieste v centre mesta nejaké predajné miesto pribudne. Minulý rok sme sa tu boli pozrieť 20. decembra, v ponuke mali stromčeky z Maďarska a to Borovicu čiernu od 19 eur a Jedľu normádsku od 20 eur za kus. Nakoľko boli Vianoce už pred dverami, tak na tovar boli zľavy vo výške 20 až 40 percent.

Zdroj: Bal

Hornbach v RužinoveGalvániho

Pokiaľ si chcete živý stromček kúpiť v rámci iných – väčších nákupov, tak napríklad v tomto centre sú momentálne v ponuke Jedle dánske Nordmann v štyroch veľkostiach:

110 až 150 cm za 11 eur

130 až 170 cm za 19,90 eur

170 až 220 cm za 26,90 eur

230 až 270 cm za 49,95 eur. 

Zdroj: abn

Ponúkané stromčeky pochádzajú z dánskych plantáží. Sú pestované v blízkosti fjordov a vďaka vlhkosti tak rýchlo nevyschýnajú. Stromčeky sú sýtozelené, husté, krásne rovné a symetrické. Vetvenie je pravidelné a husté, ihličie neopadáva. Pri ich pestovaní vraj nebola použitá žiadna chémia zaťažujúca prírodu. 

(ars)

Páčil sa vám článok?