FOTO a VIDEO: Na Vodnej veži pod Bratislavským hradom bola ráno nová atrakcia - striekajúci gejzír

16.9.2019

Zdroj: FB P.Z.

Páčil sa vám článok?

Asi 10-metrový prúd vody striekal dnes ráno zo zeme v areáli Vodnej veže pod Bratislavským hradom. Práve tu sa má zajtra konať po rokoch koncert Petra Lipu a spol., ktorým odštartuje 45. ročník Bratislavských jazzových dní. Zisťovali sme je tento vodotrysk jednou z nových atrakcií Vodnej veže alebo išlo o dôsledky nehody pri stavebných úpravách terénu.

Fotografiu striekajúceho gejzíru v areáli Vodnej veže pod Bratislavským hradom zverejnil na sociálnej sieti Patrik. "Išiel som okolo a zrazu som zbadal ten gejzír, ale netuším, čo sa tam stalo," povedal Paťo pre Bratislavské noviny. "Na mňa to pôsobí skôr tak akoby bager prederavil vodovodné potrubie," napísal ku fotke jeden z jeho kamarátov. "Teraz už ide len o to či tam strieka voda, ropa alebo vodka," žartoval druhý. 

O niekoľko minút neskôr sa objavilo aj video gejzíru na satirickej FB stránke Zomri:

Vzhľadom na to, že už zajtra, teda v utorok sa tu má uskutočniť koncert Petra Lipu, Samuela Hošeka, Zuzany Mikulcovej, rapera Strapa s kapelou Ľudové mladistvá tak je viac než pravdepodobné, že došlo k nehode pri terénnych úpravách miesta na Vodnej veži, kde sa po dlhých rokoch má konať kultúrne podujatie. Jeden z jeho organizátorov - jazzman Peter Lipa totiž v rozhovore pre Bratislavské noviny spomenul, že si priestor vyžadoval množstvo zásahov predtým, kým sa tu bude konať verejné podujatie. Celý rozhovor si môžete prečítať tu:

ROZHOVOR – Peter Lipa: Bratislava potrebuje nové priestory pre kultúru – veľkú halu aj hudobný klub

Jubilejné, už 45. Bratislavské jazzové dni odštartujú koncertom, ktorý sa uskutoční v utorok 17. septembra 2019 večer na Vodnej veži. Vystúpi na ňom naša džezová legenda Peter Lipa, raper Strapo, spevácke talenty Zuzana Mikulcová a Samuel Hošek v sprievode kapely Ľudové mladistvá so sláčikovým kvartetom. O zaujímavom podujatí na nevšednom mieste sme sa rozprávali s hlavnou hviezdou akcie a organizátorom „džezákov“ PETROM LIPOM.

​Oslovili sme aj PR agentúru, ktorá zastupuje developera a na ich vyjadrenie k novej "atrakcii" na Vodnej veži momentálne čakáme. Zatiaľ sme sa dozvedeli akurát to, že v tejto chvíli už voda zo zeme nestrieka. "Dnes ráno došlo k pretrhnutiu výtlačnej prípojky DN 350 do vodojemu na hradnom kopci. Potrubie je momentálne odstavené, porucha nemá vplyv na zásobovanie vodou. Na odstránení poruchy intenzívne pracujú dodávateľské spoločnosti. Nateraz je “slovenský národný gejzír” pod kontrolou a jeho prípadné pokračovanie oznámime prostredníctvom satirickej stránky Zomri," uvádza sa v stanovisku spoločnosti Vydrica development, a.s.

Magistrát hlavného mesta SR v súvislosti s prípadom informoval, že na miesto už bola vyslaná servisná firma Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), ktorá potrubie opraví. "Následne bude BVS požadovať úhradu nákladov od stavebnej firmy, ktorá uvedené spôsobila," priblížil hovorca Bratislavy Peter Bubla.

(ars)  

    

Páčil sa vám článok?