ANKETA: V predajni suvenírov na Bratislavskom hrade ponúkajú turistom aj fľašku v tvare mužských genitálií - je to podľa vás vhodné?

8.9.2019

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Pomerne veľký rozruch vyvolala na sociálnej sieti fotografia z predajne suvenírov na Bratislavskom hrade, ktorej dominuje fľaška v tvare mužských pohlavných orgánov. Len kúsok od budovy Národnej rady SR si môžu turisti kúpiť okrem klasických slovenských symbolov - klobúčika či valašky aj sklenený penis. Snažili sme sa zistiť či o tom vedenie slovenského parlamentu vie a či im to náhodou neprekáža...

Zdroj: Marián Dekan

​Predsedovi NR SR a SNS Andrejovi Dankovi by mohlo prekážať aj to, že sa tu popri sklenených pohároch so slovenskými motívmi predávajú aj bábiky s výsostne českým nápisom "Panenky".

Zdroj: Marián Dekan

​Ak by mali turisti záujem o varešku alebo valašku, tak nie je problém - výber je tu dostatočný...

Zdroj: Marián Dekan

Nachádzajú sa tu aj ​pohľadnice, obrázky a prívesky na kľúče s bratislavskými či slovenskými motívmi...

Zdroj: Marián Dekan

​Aj o fľašky s rôznym obsahom je medzi návštevníkmi predajne suvenírov na Bratislavskom hrade pomerne veľký záujem...

Zdroj: FB Nekŕmte nás odpadom

​Na to, že v predajni suvenírov na Bratislavskom hrade predávajú aj fľašky v tvare mužských genitálií upozornila aj facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom, kde dali otázku, čo tým chceli povedať. V diskusii sa objavila aj odpoveď od Laca P., ktorá získala od jej návštevníkov suverénne najviac lajkov: "Vôbec nič tým nechceli povedať. Veď, keď môžu v ZOO predávať sošky zvieratiek tak prečo by na bratislavskom hrade nemohli predávať sošky politikov." 

Bratislavské noviny oslovili aj Kanceláriu predsedu NR SR Andreja Danka s otázkou či mu neprekáža, respektíve či nepovažujú za dehonestujúce, že aj takéto predmety sú v ponuke predajne suvenírov v blízkosti bývalého sídla prezidenta SR - Bratislavského hradu a terajšieho sídla NR SR - budovy parlamentu. Odpovede sme sa od jeho hovorcu Tomáša Kostelníka zatiaľ nedočkali, ale určite ju zverejníme hneď ako nám ju pošle.

Takto to v predajni suvenírov vyzeralo pri našej návšteve:

Svoj postoj či názor môžete vyjadriť v komentároch alebo našej ankete:

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie