FOTO: Hovorkyni záchranárov zdemoloval auto vodič, ktorý počas jazdy pozeral do mobilu!

12.8.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Nepríjemné modriny po celom tele a rozbité auto, ktoré bude nepojazdné minimálne na mesiac. A to len kvôli mobilnému telefónu počas jazdy. Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová, ktorá denne informuje o práci záchranárov, takúto skúsenosť zažila na vlastnej koži. Vrazil do nej vodič - taxikár, ktorý počas jazdy pozeral do mobilného telefónu.

Ešte minulý týždeň sa na Trnavskej ceste pri Kauflande stala vážna dopravná nehoda, ktorá mohla skončiť fatálne. A to len kvôli mobilu. „Mobil za volant naozaj nepatrí. Auto mi zdemoloval vodič, ktorý počas jazdy pozeral do smartfónu,“ povedala pre banoviny.sk hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Išlo o vodiča taxíka, ktorý mal v aute aj klientku s malým dieťaťom. Ten do nej nabúral zozadu, potom do ďalšieho auta a jeho auto napokon skončilo na streche. Hovorkyňa má stále po tele nepríjemné modriny. Je úprimne rada, že nič vážnejšie sa nikomu nestalo, dokonca ani vinníkovi nehody, teda taxikárovi či jeho posádke. Postup zasahujúcich zložiek, hasičov, záchranárov a policajtov označila za profesionálny a zároveň empatický.

Zdroj: A.K.

​O spomínanej nehode sme informovali 7. augusta aj na webe Bratislavských novín: 

„Ako hovorkyňa pre médiá takmer každý deň komunikujem zásahy, kedy kolegovia z tiesňovej linky 155 a záchranári pomáhajú ľuďom pri dopravných nehodách. Množstvo z nich by sa nebolo stalo, keby vodiči počas jazdy nepoužívali mobil. Som extrémne opatrná opatrná vodička a nikdy by mi nenapadlo, že sa takáto nehoda môže prihodiť práve mne,“ zdôraznila Krčová. Preto prosí a vyzýva ľudí, aby boli ohľaduplnejší a pamätali na to, že ak počas jazdy pozerajú na displej smartfónu, môžu niekoho zabiť alebo mu nezvratne poškodiť zdravie a zničiť tak život. Nielen jemu, ale aj jeho blízkym a v konečnom dôsledku aj sebe.   

(lb)

Páčil sa vám článok?