• Naša téma
  • 03.07.2019 18:34

ANKETA: Ktorý druh zmrzliny máme najradšej - zvíťazila by čokoládová aj v Bratislave?

0 0
Zmrzlina U Tulipa v Ružinove
Zdroj: NC

Viac ako polovica Slovákov má najradšej čokoládovú zmrzlinu. Druhou najobľúbenejšou zmrzlinou je vanilková a na treťom mieste je citrónová. Tieto príchute najčastejšie obľubujú ľudia v staršom strednom veku a dôchodcovia. My sme sa opýtali aj niekoľkých Bratislavčanov v rôznom veku na to, ktoré tri druhy "zmrzky" preferujú...

Mladí ľudia obľubujú punčovú, pistáciovú, karamelovú, banánovú a viacero iných špecifických príchutí. Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke 1000 respondentov uskutočnila agentúra Go4insight na prelome mája a júna.

Počas letných mesiacov si zmrzlinu dopraje viac ako 90 percent populácie. „Najobľúbenejšou zmrzlinou na Slovensku je klasická kopčeková zmrzlina a takmer rovnako obľúbené sú aj rôzne druhy nanukov. Oba tieto druhy si na týždennej báze počas letných mesiacov vychutná približne štvrtina populácie,“ uviedol Rastislav Kočan z Go4insight. 

Najmenej obľúbená spomedzi testovaných typov zmrzlín je točená strojová zmrzlina, ktorú počas leta neokúsi ani polovica obyvateľstva. Zmrzlinu vôbec neje deväť percent Slovákov. Najčastejšie sú to starší dôchodcovia a muži žijúci na vidieku. 

Raz do týždňa si zmrzlinu doprajú tínedžeri a mladí ľudia. Dôchodcovia nad 70 rokov konzumujú zmrzlinu menej často. „S narastajúcim vekom konzumácia zmrzliny postupne klesá,“ povedal Kočan. 

(TASR)

Ktoré tri druhy zmrzliny obľubujú ľudia žijúci v Bratislave?

Barbora Regensbogenová - Caganová: Banánová, banánová, banánová, ale ak treba aj iné druhy, tak jogurtová a jablková. 

Veronika Mináriková: Jogurtová, melónová a pistáciová.

Natália Adamecká: Cookies, čokoládová a vanilková.

Michaela Hollá: Čokoláda, punč a mango.

Silvia Šeptáková: Punčová, čučoriedková a biela čokoláda.

Zuzana Hrvoľová: Gaštanová, tvarohová a slivková.

Peter Šurík: Jahodová, karamelová, čokoládová

Jarmila Kováčová: Slaný karamel, jogurtová a tretia je punčova a vanilková na rovnakej úrovni.

Carmen Absolonová: Punčovú, pistáciovú a citrónovú.

Katarína Polačková: Nutellová, lieskový oriešok, jogurtová.

Eva Vargová: Oriešková, citrónová, mango.

Brigita Selidová - Čikošová: Slaný karamel, čokoládová, punčová.

Martina Špilová: Začala som jedávať sorbety, v podstate je jedno, akej príchute, lebo väčšinou majú len dva druhy a vedie mango

Jana Pašková: Čokoládovú, orieškovú a pralinkovú.

Noemi Vyhlídalová: Nepapám zmrzlinu, lebo mám intoleranciu. Ak, tak len sorbety. Väčšinou mango, jahoda a lesné ovocie.

Lucia Ďuračová: Čokoláda, pistácia, straciatella.

Diana Studeničová: Slaný karamel, vanilka a jahoda

Karolína Trnovcová: Momentálne už nejem žiadnu, ale kedysi to bola kakaová (pudingová), vanilková a kávová (bez zrniečok)

Amanda Nagyová: Čokoládová, jahodovo-citrónová a pistáciová. 

Júlia Kokoruďová: Kokosová, oriešková, straciatella.

Jana Holéciová: Maková, kávová a arašidová.

Petra Manová: Banánová, punčová a vanilková.

Dominika Dudinská: Cookies, kinder a u nás v Dúbravke Red Bull alebo Cola

Boris Dzurnák: Zmrzlinu nemám rád, ale keď už, tak si dám nejaké ovocné druhy.

Broňa Kováčiková: Čokoládová, slaný karamel a pistáciová.

Branislav Filipovič: Oriešková, punčová a jahodová. 

Angelika Péková: Raffaello, Cookies a zelené jablko.

Beáta Danišovičová: Oriešková, citrónová a mango.

Radka Šutláková: Musím mať jednu mliečnu (čokoládová, vanilková, stracciatella) a jednu ovocnú...

Božena Candráková: Slaný karamel, maková, tvarohová.

Andrej Ďuríček: Vanilková, vanilková, vanilková.

Andrea Nozdrovická: Vanilková, oriešková, nugátová.

Alexandra Jankeje: Mango, svieže sorbety a jogurtová.

Lenka Bollardtová: Moje dcéry majú rady jahodovú, čokoládovú, vanilkovú, unicorn a kinder.

Alexandra Slobodová: Čokoládová, citrónová, banánová.

Mária Podmanická: Citrónová, karamelová a mango.

Juraj Hajdin: Punčová, čokoládová a ananásová.

Petra Krátka: Hlavne nech je smotanová s príchuťou orieškovou, vanilkovou alebo banánovou. 

A akú zmrzlinu máte najradšej vy? Vyjadrite sa v komentároch pri tomto článku na facebookovej stránke Bratislavských novín.

(ars)


Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania Bratislavských novín.