FOTO a VIDEO: Boli sme sa pozrieť, či sú už kúpaliská pripravené na novú sezónu - časť II.

5.6.2019

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Už niekoľko dní máme pekné, priam letné počasie s teplotami od 25 do 30 stupňov a keďže slnko láka čoraz viac ľudí k vode, tak sme sa vybrali pozrieť na bratislavské kúpaliská, aby sme zistili, ktoré sú už pripravené na novú sezónu...

Matadorka: Jediné petržalské kúpalisko sa nachádza v priemyselnej zóne v blízkosti rovnomennej továrne. Na parkovisku pred areálom Matadorky na sa nachádzalo pomerne dosť áut, ale ani jedno nepatrilo prípadným návštevníkom "Matadorky". Jej brány boli ešte zatvorené. Na dverách bol akurát nápis, že prevádzkovateľom je Klub vodného póla Bratislava a zodpovedným pracovníkom Ing. Marek Giba.

Mali sme šťastie, že dotyčný pán práve v čase našej návštevy zaparkoval pred hlavným vchodom a odomkol hlavný vchod na kúpalisko, ale nechcel nás pustiť dnu s tým, že ide o súkromné zariadenie. "O presnom termíne otvorenia kúpaliska Matador budeme verejnosť informovať na našich webových stránkach. Predpokladám však, že to bude v druhej polovici júna," povedal nám medzi dverami pán Giba. 

Zdroj: Roman Slušný

​Vlani v lete bolo kúpalisko Matadorka plné ľudí. Dokonca sme medzi návštevníkmi koncom augusta stretli aj futbalovú legendu Jozefa Adamca, ktorý nás 24. decembra 2018 navždy opustil...

Rosnička: Toto obľúbené kúpalisko sa nachádza na Karloveskej ceste, ale už na území mestskej časti Dúbravka. V jeho susedstve je reštaurácia Rock Café, ktorá je otvorená celoročne, kým kúpalisko by mali verejnosti sprístupniť už túto sobotu, teda 8. júna 2019. Našu dvojčlennú zostavu však do areálu na malú inšpekciu pustili.   

Hlavný plavecký bazén bol už do maximálnej výšky napustený vodou, ktorá však bola ešte pomerne chladná a plávali v nej chumáče z topoľov. 

Zdroj: Marián Dekan

​Stredný bazén bol už čiastočne napustený vodou, ale technickí pracovníci v ňom robili ešte posledné úpravy - silikónovali jeho steny...

Zdroj: Marián Dekan

​Aj detský bazénik sa ešte "šúroval", ale do konca týždňa by mali byť všetky bazény plné vody, ktorú na Rosničke vedia v prípade potreby aj zohrievať. Napríklad v hlavnom bazéne mala dnes voda okolo 18 stupňov, ale v sobotu by mohla mať aj 24 stupňov Celzia. 

Zdroj: Marián Dekan

​Jedna z hlavných atrakcií kúpaliska Rosnička je od roku 2009 aj trojdráhová šmykľavka, ktorá by už od soboty mohla byť v plnej permanencii. 

 O tom ako to vyzerá v týchto dňoch na kúpaliskách Tehelné pole, Delfín, Rača a Krasňany si môžete prečítať tu:

Lamač: Obľúbené kúpalisko nielen pre obyvateľov tejto mestskej časti, ale aj ľudí zo Záhorskej Bystrice či Stupavy sa nachádza v pokojnej vilovej štvrti na ulici Pod násypom. Keď sem všetci prídu na autách, tak je problém v blízkosti areálu zaparkovať, ale to je tradičný problém pri väčšine kúpalísk.

Jeho brány sme už dnes našli otvorené a vnútri sa nachádzalo niekoľko milých pracovníkov, ktorí kosili trávniky, čistili okolie bazénov, priestory bufetu a pripravovali lehátka. "Tie sa dajú prenajať za 2 eurá a vstupné na naše kúpalisko by malo zostať oproti minulej sezóne nezmenené , teda 4 eurá dospelí a deti 3 eurá," povedal nám prevádzkar kúpaliska, ktoré je povestné teplou vodou. Počas vrcholných letných horúčav atakuje 26 až 27 stupňov.

Zdroj: Marián Dekan

​Bazény sú v areáli tri - pre dospelých, detský a tzv. masážny. Kvitujeme, že všade vládol poriadok a čistota, ale nielen preto sme personálu kúpaliska pri odchode sľúbili, že sa sem prídeme pozrieť aj o mesiac, keď už bude sezóna v plnom prúde...

Viac fotografií z bratislavských kúpalísk nájdete v našej FOTOGALÉRII:

​(ars)

         

Páčil sa vám článok?