Nahnevaný Staromešťan: Za výbuch a požiar na Gorkého môžu nezodpovední robotníci!

2.4.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Centrom Bratislavy dnes otriasol výbuch plynu, ktorý spôsobil nielen rozsiahly požiar, ale dokonca aj zrútenie prízemného podlažia budovy na Gorkého ulici. Do redakcie sa nám ozval jeden z miestnych obyvateľov so zaujímavým postrehom, ktorým možno prispeje k objasneniu príčin nešťastnej udalosti.

„K požiaru na Gorkého ulici by som chcel napísať, že ešte včera, keď som sa pozeral z okna, videl som, ako robotníci pracujú bez dohľadu majstra práve na kritických miestach, ako sú ovládacie prvky a rozvody (ventily a pod.) plynu, vody atď.. Podľa mňa sú to väčšinou nekvalifikovaní robotníci, ktorí možno ani netušia, kde a čo sa nachádza pod zemou. Dnes ráno postavili vŕtací stroj presne pred pasáž, kde sa napokon odohral celý incident!“ Napísal nám do mailu pán Vladimír Rihák, ktorý býva v dome na Komenského námestí, takže má zo svojich okien naozaj dobrý výhľad na susednú Gorkého ulicu. „Prednedávnom, ako si Bratislavčania možno ešte dobre pamätajú, vznikol požiar na veži vedľajšej historickej budovy! Tiež išlo podľa mňa o nedbalosť respektíve neznalosť zo strany robotníkov. Nazdávam sa, že všetko sú to následky nedodržiavania bezpečnostných predpisov a nedostatočnej kontroly! Dokedy sa ešte budú opakovať v našom meste takého a podobné prípady?“ pýta sa nahnevaný obyvateľ Starého Mesta.

O spomínanom požiari sme písali aj v Bratislavských novinách:

 „V minulosti existoval Slovenský úrad bezpečnosti práce (SÚBP) a ten riadil celú štruktúru systému bezpečnosti práce - od krajov až po firemných bezpečnostných technikov! To, ako asi kontrola bezpečnosti funguje dnes, to vidíme na podobných prípadoch, aký sa stal dnes na Gorkého ulici,“ s nepredstieraným smútkom dodáva pán Rihák. Presné príčiny výbuchu a následného požiaru vyšetruje polícia.  "K výbuchu plynu došlo v utorok po 10. h a pravdepodobnou príčinou poškodenia plynového potrubia boli výkopové práce," povedala pre TASR Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Bratislavským novinám nevedela ešte potvrdiť, či bude potrebné na miesto vyslať aj hasičskú expertíznu skupinu, ktorá by mala na vypracovanie odborného posudku mesiac.   

​(ars)

 

Páčil sa vám článok?