VIDEO: Na Gorkého ulici vybuchol plyn a jedno podlažie sa zrútilo. Ulicu uzavreli a odklonená bola aj MHD!

2.4.2019

Zdroj: FB Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí hasiči dnes predpoludním zasahovali na Gorkého ulici v Bratislave, kde bol hlásený výbuch plynu s následným plamenným horením. Hasiči po príchode na miesto začali s okamžitou likvidáciou požiaru, unikajúci plyn sa už podarilo zastaviť. V budove sa v dôsledku explózie zrútilo jedno z podlaží...

Takto vyzerala situácia po príchode polície:

Momentálne prebieha evakuácia osôb z priľahlých budov. K výbuchu plynu došlo pravdepodobne pri výkopových prácach. Pri udalosti je 30 hasičov zo všetkých bratislavských hasičských staníc so 7 kusmi hasičskej techniky. Hasičom sa požiar po výbuchu plynu podarilo pred pár minútami úplne zlikvidovať. Následkom výbuchu došlo k zrúteniu jedného z podlaží v objekte.

Zdroj: FB Hasičský a záchranný zbor

​Hasiči momentálne v okolí vykonávajú kontrolné merania, avšak zvýšené hodnoty plynu neboli namerané. Požiarisku budú hasiči naďalej ochladzovať, pri odvetrávaní priestorov používajú pretlakový ventilátor. Gorkého ulica je ešte aj v tejto chvíli úplne uzavretá. 

FOTOGALÉRIA:

​Na miesto okolo poludnia prišla aj starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová, ktorá komunikovala s príslušníkmi hasičského a záchranného útvaru ako aj miestnymi občiankami.

Zdroj: FB Staré Mesto - srdce Bratislavy

Výbuch plynu s následným požiarom a rozsiahlymi manévrami hasičských vozidiel spôsobil to, že musela byť odklonená aj električková doprava z Jesenského ulice, kadiaľ nepremávali električky linky č. 4 a č. 8. ​

Zdroj: FB Staré Mesto

​Takto to vyzeralo krátko po výbuchu pred jedným z domových vchodov...

Zdroj: FB Staré Mesto

​V podchode, kde vybuchol plyn sa nachádza aj táto kaviareň, ktorá bola takisto poškodená... 

 

(ts, ars)

Páčil sa vám článok?