FOTO: Obľúbenú buchtáreň na Hurbanovom námestí zatvárajú!

19.2.2019

Zdroj: koláž abn/FB Buchtáreň

Páčil sa vám článok?

Ďalšia vychytená gastro prevádzka v centre Bratislavy končí! Po Mliečaku a Prašnej bašte oznámil prevádzkovateľ buchtárne nachádzajúcej sa v budove Alizé na Hurbanovom námestí, že otvorené budú mať už len do konca februára. Čo bude ďalej, to v tejto chvíli nikto netuší...

"S obrovskou ľútosťou vám musíme oznámiť, že zatvárame našu prevádzku Buchtáreň na Hurbanovom námestí.
Do poslednej chvíle sme dúfali že sa to nestane. Je nám to neskutočne ľúto, pretože sme milovali čo robíme a vy ste nám to opätovali. Budovali sme to tak čisto ako sa len dalo. V marci už nebude mať Buchtáreň kamennú prevádzku," takýto oznam zverejnil na stránke prevádzkovateľ reštaurácie s obľúbenou slovenskou špecialitou - parenými buchtami. V ponuke boli klasické s lekvárom, makom, tvarohom, ovocím či inými sladkými plnkami, ale aj slané mäsové či bryndzové, prípadne také, ktoré sú vhodné aj pre celiatikov. 

Zdroj: FB Buchtáreň

​Buchtáreň bola, je a ešte do konca mesiaca aj bude obľúbenou gastro prevádzkou najmä mladých ľudí...

Prevádzku v budove Alizé otvorili v apríli 2017, ale zdá sa, že druhých narodenín sa už na tomto mieste nedožije. "Ešte do konca februára nás zákazníci nájdu na starej adrese. Čo bude ďalej, to v tejto chvíli intenzívne riešime. Majiteľ budovy, kde sídlime, má iné plány s priestormi, ktoré sme mali doteraz prenajaté," vysvetľoval zákazníkom na sociálnej sieti majiteľ Buchtárne Tomáš Hakl.

Zdroj: FB Buchtáreň

​Na buchty sem chodievali aj ľudia zo šoubiznisu - napríklad bývalá miss Barbora Bakošová alebo televízny moderátor Patrik Herman z Markízy... 

Prevádzku v budove Alizé otvorili v apríli 2017, ale zdá sa, že druhých narodenín sa už na tomto mieste nedožije. "Ešte do konca februára nás zákazníci nájdu na starej adrese. Čo bude ďalej, to v tejto chvíli intenzívne riešime. V priestoroch kde teraz sídlime, bude iná prevádzka" vysvetľoval zákazníkom na sociálnej sieti majiteľ Buchtárne Tomáš Hakl. Bratislavským novinám sa s ním podarilo skontaktovať a bolo cítiť, že je vzniknutou situáciou dosť nepríjemne zaskočený. "Len pred pár dňami sme sa to dozvedeli a sú to veľmi silné emócie, umocnené ešte aj množstvom emailov a správ, ktoré nám od spokojných zákazníkov chodia. Pochopiteľne, že by sme neboli radi, ak by naša prevádzka definitívne zanikla a chceli by sme časom otvoriť novú Buchtáreň. Jasné, že to nebude hneď, ale budeme sa snažiť, aby sme úplne nezanikli. Už tak veľmi si Bratislavčania zvykli na buchty, že by bola veľká škoda, keby o ne prišli, "dodal Hakl.

Tento rok je to už druhá obľúbená gastro prevádzka v centre Bratislavy, ktorá oznámila, že musí zatvoriť a prípadne sa presťahovať na inú adresu. Vlani v lete ukončil prevádzku Mliečak na Poštovej a naposledy podobnú neradostnú správu vyslala aj reštaurácia Prašná bašta, ktorá bola prevádzkovaná spoločne s Café Kút. Písali sme o tom tu: 

​(ars)

   

Páčil sa vám článok?