FOTO a VIDEO: Spevák skupiny Scooter má na Slovensku svojho nasledovníka - ako ho vníma?

21.1.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V marci bude v Bratislave koncertovať nemecká techno/hard dance skupina Scooter, ktorú tvoria Hans Peter Geerdes známy viac ako H.P. Baxxter, Michael Simon a Phil Speiser. Bratislavským novinám sa podarilo položiť lídrovi tejto formácie niekoľko otázok.

Čo viete o Bratislave - boli ste niekedy predtým na Slovensku aspoň súkromne alebo ste s našou krajinou niekedy prišli do kontaktu?
Na Slovensku sme už s kapelou boli, a viem, že je to pekná krajina. Do Bratislavy sa tešíme.

Zdroj: Šárka Bejdová - Monster Music

Tento rok oslavujete 25. výročie svojej existencie. Ako si spomínate na svoje začiatky - bolo to v niečom aj nezabudnuteľné, zažili ste niečo, na čom sa s odstupom času skvele bavíte?
Tých spomienok má každý z nás dosť, ale najväčším zážitkom a zábavou bolo to obrovské množstvo koncertov a možnosť urobiť radosť takému obrovskému počtu ľudí.

Zdroj: Šárka Bejdová - Monster Music

Podľa čoho si vyberáte krajiny, kde vystupujete alebo ktoré navštívite, máte zmapované, kde máte akú fanúšikovskú základňu?
To je vec nášho agenta, ale platí, že okrem domovského Nemecka máme veľa fanúšikov v strednej a východnej Európe, takže i na Slovensku. Tešíme sa, že si to v marci spoločne overíme.

Zdroj: Šárka Bejdová - Monster Music

Čo považujete za úspech (plné sály na koncertoch, veľa klikov na Youtube, predaj CD albumov či DVD) alebo to, že ste známy po celom svete?

Náš úspech sa skladá zo všetkých týchto detailov. Ale aj tak je pre nás najväčšia eufória, keď môžeme vystupovať v sálach, halách alebo na štadiónoch, ktoré sú plné našich nadšených fanúšikov.

Približne pred desiatimi rokmi odštartovala na Slovensku prvá séria SupeStar , ktorá katapultovala do šoubiznisu vášho imitátora Jozefa Suchého alias Jigga, Jigga, ktorý dostal prezývku podľa vašej skladby. Čo naňho hovoríte?
Naši fanúšikovia sú veľmi činorodí a v jednotlivých krajinách máme vždy nejakého nášho verného priaznivca, ktorý sa mi podobá. Je to od nich milé. O Jiggovi mi už dávnejšie rozprávali naši nemeckí fanúšikovia, takže už som o ňom taktiež počul. Ale verte mi, že podobnosť je čisto náhodná. Aj keď ktovie, možno raz budem za seba hľadať náhradu.

Je ešte niečo, čo by ste chceli v budúcnosti dosiahnuť alebo zažiť – máte nejaký nesplnený sen?
Nemám žiadne zvláštne prianie. Len by som chcel, aby Scooter šliapal aj naďalej tak ako doteraz.

(ars)

Páčil sa vám článok?