FOTO: Kde kúpite vajíčka? Obehali sme za vás bratislavské obchody

13.11.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Približne dva týždne na celom Slovensku registrujeme nedostatok slepačích vajec v obchodoch. Snažili sme sa zmapovať aktuálnu situáciu s vajíčkami v našom hlavnom meste. Vo viacerých veľkých obchodných reťazcoch ich počas víkendu ani dnes ráno nemali, ale našli sme aj predajňu, kde ponúkali dokonca až šesť druhov vajec.

Staré Mesto: Začali sme v centre Bratislavy, kde situácia nie je dobrá, ale našli sme obchod, kde ste si z vajíčok mohli dokonca vyberať. V LIDL-i na Dunajskej ich nemali, ani v Tescu na Kamennom námestí (tu však mali aspoň prepeličie) a dokonca ani v Terne na Medenej. Výnimkou však bola Billa v Carltone, tu majú vajíčok dokonca šesť druhov, napríklad Babičkine za 2,59, ale i rakúske vajíčka za rovnakú cenu, najdrahšie vajíčka tu stáli 2,99 eura za desať kusov. V Starom Meste majú vajíčka aj v Tescu na Odborárskom námestí, a to za 2,09 eura:

Zdroj: lb

Karlova Ves: Vo fiktívnom nákupe sme pokračovali v Karlovej Vsi. V Lidli oproti Riviére sme ráno ešte na vajcia natrafili, mali však iba jeden druh, balenie po 30 kusov, vajíčka z klietkového chovu za 5,49:

Zdroj: ms

Zdroj: ms

Na vajíčka sme natrafili aj v ďalšom obchode v Karlovej Vsi, v Bille. Tu zas mali iba Babičkine vajcia za 2,59 eura:

Zdroj: ms

Zdroj: ms

Dúbravka: ​V Dúbravke už bola situácia oveľa horšia. V Tescu expres vajíčka nemali:

Zdroj: ms

Zdroj: ms

​Ani v Lidli na Saratovskej v Dúbravke vajíčok niet:

Zdroj: ms

Zdroj: ms

Lamač: ​Navštívili se i nákupné centrum Bory Mall, konkrétne Billu, ani tu vajíčka nemajú:

Zdroj: ms

Zdroj: ms

Devínska Nová Ves: Vzácnu komoditu sme nenašli ani v Tescu v Devínskej Novej Vsi:

Zdroj: ms

Zdroj: ms

​Pokiaľ ide o Lidl v Devínskej Novej Vsi, aj tu vajíčka v sortimente chýbali:

Zdroj: ms

Zdroj: ms

​Vajíčka nemali ani v ďalšom obchode v Devínskej, v Terne:

Zdroj: ms

Zdroj: ms

Petržalka – V Kauflande na Romanovej ulici počas našej sobotnej návštevy slepačie vajcia nemali. Nepochodili sme ani v predajni Carrefour, ktoré je súčasťou Obchodného centra Danubia na Panónskej ceste. Podarilo sa nám ich zohnať až o kúsok ďalej vďaka návšteve hypermarketu TESCO. Aj keď sme pôvodne chceli kúpiť len 10 ks, tak podliehame davovej hystérii a berieme si celý plát, teda 30 ks za cenu 5,70 eur. Mali aj balenia po 10 ks v cene 1,99 eur. V nedeľu sme sa vybrali do predajne TESCO Expres na Blagoevovu ulicu, kde sme v chladiacom boxe videli niekoľko kartónov slepačích vajec v balení po 10 ks za cenu 2,09 eur. Nakoľko sme vajcia už kúpené mali, tak sme si ich len fotograficky zdokumentovali.  

Zdroj: in

​Nové Mesto, Ružinov, Vrakuňa: Naša púť pokračuje v hypermarkete Kaufland na Trnavskej ceste. Ráno dostali 19 plátov po 30 ks slepačích vajec, ktoré sa v priebehu pár minút vypredali. Nikomu neprekážala ani cena 5,70 eur. Balenia v papierových kartónoch po 10 ks vôbec nedostali. Následne dostávame správu, že vajcia majú napríklad v hypermarkete TESCO na Zlatých Pieskoch a to aj balenia po 10 ks za 1,99 eur. Presúvame sa do tržnice na Trnavskom mýte. Po vajciach ani stopy, ale za to ich majú v nenápadnom drevenom stánku len kúsok od frekventovanej zastávky MHD. „Zatiaľ ešte sú, ale predpokladám, že sa v priebehu dňa vypredajú. Berieme ich zo súkromnej farmy v Bernolákove. Kým minulý týždeň sme ich ešte predávali po 16 centov za kus, tak vzhľadom k ich nedostatku na trhu si náš dodávateľ cenu zvýšil na 30 centov za kus. Ak by sme ich od neho nezobrali, tak ich ponúkne niektorému z veľkých obchodných reťazcov. Ale aj tak mi to príde, že je to cielená akcia. Vajíčok je podľa mňa dostatok, len sa niekto snaží pred Vianocami umelo zvýšiť ich cenu," povedal nám mladý muž, od ktorého sme si napokon 10 kusov kúpili. Vajcia mali aj v predajni LIDL na Ružinovskej ulici a predávali ich po 5 eur za plát s 30 kusmi. „Aj u nás v malej večierke v Podunajských Biskupiciach bolo včera vajec dosť," napísala nám pani Margaréta, ktorá býva v štvrti zvanej Medzi jarky.    

Na vajíčka sme natrafili v malom drevenom stánku na Trnavskom mýte.

Zdroj: ars

​Tak tieto vajcia pokojne znesú prívlastok zlaté - jedno stálo 30 centov, teda v starej mene 9 slovenských korún... 

Zdroj: ars

​Ak máte tip, kde možno ešte vajíčka nakúpiť, pošlite nám ho na redakcia@banoviny.sk a do predmetu správy dajte vajíčka.

(ms, rs, in, mh, foto: ms, in, ars, mh)

Páčil sa vám článok?