Novou riaditeľkou Bibiany je Petra Flach, žije v Kittsee rovnako ako ministerka Šimkovičová

26.3.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Po tom, čo ministerka kultúry Martina Šimkovičová odvolala bez udania dôvodu z postu riaditeľky Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana Zuzanu Liptákovú, sa už bola v inštitúcii predstaviť aj nová riaditeľka. Je ňou Petra Flach, ktorá rovnako ako ministerka Šimkovičová žije v rakúskom Kittsee a je aj jej priateľkou na sociálnej sieti.

Podľa informácií webu bratislavak.sk má Flach k Šimkovičovej veľmi blízko a plánovali aj spoločnú dovolenku v Chorvátsku, čo vyplýva aj zo statusu Petry Flach na sociálnej sieti.

Zamestnanci Bibiany sa proti výmene na poste šéfky búria a napísali aj otvorený list, o ktorom sme písali tu:

​Ako upozornil Denník N, Flach sa dnes bola v inštitúcii predstaviť, predstavil ju riaditeľ služobného úradu ministerstva Lukáš Machala. „Dozvedeli sme sa, že je ekonómka a nemá žiadne skúsenosti s vedením kultúrnej inštitúcie,“ cituje Denník N jednu zo zamestnankýň Bibiany. Predstavenie novej riaditeľky malo skončiť roztržkou.

Zdroj: FB Petra Flach

​Petra Flach.

Vymenovanie Flach kritizovala aj speváčka a podpredsedníčka strany Demokrati Dorota Nvotová, ktorá sa venuje krokom ministerstva kultúry. „Dňa 7. marca zdieľa pani Flach putovnú výstavu Bibiany v Liptovskom Mikuláši. A potom znova nič, len vata, detské módne prehliadky. Predpokladám, že sa 7. marca dozvedela, že by mohla byť novou riaditeľkou, následne si na internete pozrela, čoho riaditeľkou by to vlastne mohla byť, zazdieľala obsah a bolo. Ale možno jej krivdíme, možno si urobila výlet do zahraničia (rozumej na Slovensko), do samotnej Bibiany,“ uviedla na sociálnej sieti.

Zdroj: FB Petra Flach

Status Petry Flach na sociálnej sieti. 

(ms)

Páčil sa vám článok?