Sú aj v Bratislave výnimoční učitelia? Máte poslednú šancu navrhnúť toho svojho na prestížne ocenenie

14.10.2021

Zdroj: pixabay/ilustračné foto

Páčil sa vám článok?

Aj v bratislavských základných a stredných školách pracuje veľa vynikajúcich pedagógov a možno práve vaša nominácia rozhodne o tom, že titul Učiteľ Slovenka 2021 získa niekto z nášho mesta. Neváhajte dlho, nominácie sa uzatvárajú už zajtra 15. októbra.

Komenského inštitút, program neziskovej organizácie Živica, sa rozhodol aj tento rok vyzdvihnúť výnimočných a inšpiratívnych pedagógov z celého Slovenska. Minulý školský rok bol pre nich pre pandémiu mimoriadne zložitý a rovnako už prvé týždne tohto školského roku sú plné neistoty, no napriek všetkým problémom odovzdávajú žiakom nielen vedomosti, ale aj časť seba. 

„O to viac ich treba v náročnom poslaní povzbudiť, najmä, ak  status učiteľského povolania v našej spoločnosti ani zďaleka nezodpovedá tomu, aká je to dôležitá práca. Aj preto sme sa rozhodli zorganizovať 4. ročník ceny Učiteľ Slovenska,“ vysvetlila programová manažérka Komenského inštitútu Zuzana Labašová.  

Učiteľ Slovenska je národná cena licencovaná prestížnym medzinárodným ocenením Global Teacher Prize,  nad ktorou prevzala záštitu prezidentka SR Zuzana Čaputová. Ide o ocenenie inšpiratívnych a výnimočných učiteľov základných a stredných škôl naprieč celým Slovenskom. Tento rok sú ambasádormi projektu vedec Pavol Čekan, moderátorka Adela Vinczeová, humorista Fero Joke, ale tiež herečka Kristína Tormová a spisovateľ Daniel Hevier, ktorí hneď pri spustení súťaže nominovali „svojich“ pedagógov.

Do dnešného dňa je na ocenenie Učiteľ Slovenska navrhnutých približne 800 pedagógov z rôznych miest a obcí, medzi ktorými je zatiaľ 46 mien z Bratislavy (24 učiteliek a 22 učiteľov). Netušíme, kto z Bratislavčanov má šancu, ale fakt je, že istá pani učiteľka z Banskej Bystrice bola nominovaná až 28-krát!

Viete, kto si zaslúži ocenenie pre najlepšieho učiteľa na Slovensku? Vyplňte čím skôr formulár na webe https://ucitelslovenska.sk/zapoj-sa/nominuj/. „Treba tak spraviť do 15. októbra. Následne budeme nominovaných kontaktovať a ak vyplnia prihlášky, nominačný proces bude uzavretý," informujú organizátori.

Učiteľa Slovenska 2021 napokon vyberie odborná porota. Jej členkou je aj vlaňajšia ocenená, učiteľka Iveta Barková zo súkromnej základnej školy v Senci.

(ac)

Páčil sa vám článok?