Slovenský Pearl Jam v Charlie´s pube

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V polovici decembra oslávi bratislavský Charlie´s Pub svoje ďalšie narodeniny, tentoraz v spoločnosti skupín Daddy Long Leg, Froggy Fog a Jany Kirschner. V stredu 19. decembra o 21.30 sa Bratislavčanom predstaví prievidzská skupina Daddy Long Leg, ktorá je označovaná aj ako „slovenský Pearl Jam“.

Predskokana jej bude robiť Froggy Fog. Vo štvrtok 20. decembra bude v Charlie´s Pube oslavovať Jana Kirschner so svojím unplugged koncertom.

Skupina Daddy Long Leg tento rok nahrala debutové cédečko One Day Is Not Enough. To bolo v časopise Rock&Pop označené ako objav roka: „Zásadné sú dva momenty. Pomerne výnimočný hlas výrazovo absolútne presvedčivého Juraja Rakovského, po druhé, až neuveriteľne vyvinutý čuch na hity, respektive vzdušné, nesmierne ľúbivé a pritom nevtieravé klenuté melódie. Easy to Stay, Hill, Squeeze, S.C.M., Tiger, Yellow Pig, Need To Know; to všetko sú pesničky, za ktoré by sa kdektorý nepomerne úspešnejší interprét kľudne upísal samotnému diablovi.“

Skupina DLL spieva po anglicky. Už nehrá len hard rock inšpirovaný grungeovou seattleskou scénou zo začiatku deväťdesiatych rokov, pridala aj mäkšie, priamočiarejšie rockové výpovede.

Najväčšou devízou Daddy Long Leg však stále zostáva energia, ktorá je príznačná hlavne pre ich živé vystúpenia. To nedávno potvrdili úspešným koncertom v Prahe, 19. decembra chcú osloviť aj Bratislavčanov.

(fp)

Páčil sa vám článok?