Silvestrovské oslavy budú aj tento rok

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto bude aj v závere tohto roku pokračovať v úspešných silvestrovských programoch v uliciach historického jadra.

Na miestnom úrade Staré mesto nám potvrdili, že silvestrovské oslavy 2001/2002 by nemali v ničom zaostať za predchádzajúcimi dvoma ročníkmi. „V skutočnosti sme ich začali pripravovať už v januári, takmer bezprostredne po vyhodnotení všetkých kladov a nedostatkov Silvestra 2000. Chceme zachovať všetko to, čo sa vydarilo v predchádzajúcich dvoch rokoch a ešte viac skvalitniť organizáciu podujatia po bezpečnostnej stránke“, povedal starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský. Organizátori plánujú vytvoriť opäť niekoľko zón zábavy v historickom jadre, ktorým bude dominovať centrálne pódium na Hlavnom námestí a úspešná megadiskotéka pozdĺž Michalskej ulice. Svoju úlohu zohrá tiež už tradičné klzisko, ktoré bude opäť na Hviezdoslavovom námestí. Nevyhnutnou podmienkou však je, aby sa dovtedy podarilo pokročiť s rekonštrukciou a povrchovou úpravou námestia. Predpoklady aj prísľuby dodávateľa prác na to sú. V tomto čase prípravný tím ešte stále pracuje na získavaní sponzorov, bez ktorých by sa toto podujatie nemohlo uskutočniť. Pri koncipovaní dramaturgie programu sa Staré Mesto spolieha na osvedčených partnerov z občianskeho združenia Hlava 98. Aj keď organizátori zatiaľ nechceli prezradiť celý program, už teraz je takmer isté, že na Hlavnom námestí vystúpia bratislavské silvestrovské stálice, ako je Hex alebo Vidiek. V predbežnej zostave interpretov sa ďalej nachádzajú mená ako Šum svistů, Le Payaco, Pavol Hammel a Prúdy, či Peter Nagy so skupinou Indigo.

Tohtoročný silvestrovský projekt Starého Mesta sa bude niesť v znamení sloganu „Byť Bratislavčanmi nás baví“. Staré Mesto tým chce potvrdiť svoj prísľub, že Bratislava si zaslúži veľkolepé spoločné oslavy príchodu nového roku, aj keď práve nevstupuje do nového milénia. Zároveň tak chce vyjadriť presvedčenie mnohých Bratislavčanov, že napriek všetkým problémom a starostiam je Bratislava na Slovensku výnimočná a oplatí sa v nej žiť, pracovať i zabávať sa.

Páčil sa vám článok?