SILVESTER: Organizačné a technické zabezpečenie

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Zabezpečenie verejného poriadku a bezchybnej organizácie je opäť jednou z kľúčových otázok celého projektu Prvej párty nového milénia v Bratislave.

Celý projekt bude pozitívne prijatý iba vtedy, keď popri kvalitnom umeleckom programe organizátor všetkým slušným a normálnym ľuďom dokáže zaručiť bezpečnosť a príjemnú atmosféru.

Napriek tomu, že minulý rok sa oslavy obišli bez jediného významnejšieho incidentu, mestská časť Staré Mesto pripravila pre všetkých účastníkov jednoznačné bezpečnostné pokyny, ktoré sa podobajú bežným podmienkam správania na veľkých kultúrnych alebo športových podujatiach vo svete.

Do jednotlivých zón zábavy bude možné vstúpiť len cez 6 určených vstupov:

  • Panská ulica - Rudnayovo námestie (Bibiana)
  • Strakova ulica - Hviezdoslavovo nám.
  • Rybárska brána - Hviezdoslavovo nám. (Kelt)
  • Laurinská ulica
  • Františkánska ulica (hlavná pošta)
  • Klariská ulica (podjazd)

Na uvedených vstupoch do historického jadra budú usporiadatelia vykonávať preventívne kontroly. Prosíme návštevníkov osláv, aby so sebou neprinášali sklenené fľaše, kovové a drevené tyče a pyrotechnické prvky. Vstup nebude umožnený ani osobám pod zrejmým vplyvom alkoholu a psychotropných látok. Po skúsenostiach z minuloročných osláv nebude povolený vstup cez Michalskú ulicu, ktorá bude slúžiť len pre výstup zo zóny zábavy. Pevné uzávery budú takisto na Uršulínskej ulici, Baštovej ulici, Zámočníckej ulici a Kapitulskej ulici. Blokované vstupy pre obsluhu a technické zázemie programu budú na Klobučníckej a Nedbalovej ulici, Primaciálnom námestí, Kapitulskej - Staromestskej ulici a Prepoštskej - Ventúrskej ulici.

Nad organizáciou a bezpečnosťou podujatia bude v uliciach historického jadra dohliadať celkom 200 usporiadateľov, z toho 30 príslušníkov súkromnej bezpečnostnej služby, 50 mestských policajtov a 120 príslušníkov Policajného zboru SR. Sídlom organizačného štábu bude Zichyho palác na Ventúrskej 9, kde bude umiestnená aj ošetrovňa Červeného kríža a stredisko pre stratené deti. V pohotovosti budú aj sanitné vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci.

Občerstvovacie stánky budú umiestnené v troch zónach na Františkánskom námestí, Ventúrskej ulici a Hviezdoslavovom námestí. V ich ponuke bude tradičný sortiment jedál a nápojov známy napr. z Vianočných trhov. Okrem toho Staré Mesto priebežne rokuje s majiteľmi reštaurácií a iných stravovacích prevádzok na trase Korza o možností ambulantného predaja vareného vína, čaju a sektu v priebehu celého večera.

Mestská časť Staré Mesto objednala aj dostatočný počet ekologických WC, ktoré návštevníci nájdu na Františkánskom námestí, Farskej ulici, Rudnayovom námestí a Hviezdoslavovom námestí. Okrem toho budú v prevádzke verejné hygienické zariadenia na Námestí SNP, Palackého ulici a Šafárikovom námestí.

(brn)

Páčil sa vám článok?