SILVESTER: Program silvestrovskej párty bude nabitý - hrať bude cimbalovka, rock, pop, house…

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Silvestrovský program v uliciach historického jadra Starého Mesta je komponovaný v troch zábavných zónach s rôznymi žánrami. Autorom ideového konceptu scenára je občianske združenie Hlava 98, známe napríklad z verejných kampaní ako Rock The Vote (1998) alebo Hodina deťom (1999).

Hlavný silvestrovský program bude na Hlavnom námestí. Na veľkom pódiu s nadštandardnou zvukovou i svetelnou výbavou vystúpia známi interpreti slovenskej populárnej hudby, ktorých úspech a kvalitu preveril čas. Aktuálny zoznam potvrdených umelcov obsahuje tieto mená: ľudová cimbalová hudba Juraja Bartoša, Peter Lipa, Beatles Revival Band, Žena z lesoparku, Para, Polemic, Hex, Banjo Band Ivana Mládka (ČR), Vidiek, Miro Žbirka a Janko Lehotský.

Program na Hlavnom námestí sa začne už o 17. hodine a potrvá do 2. hodiny ráno. Scenár okamihov okolo polnoci, ktorými Bratislava privíta príchod nového tisícročia, by mal zostať kvôli gradácii programu v tajnosti. Dôležitú úlohu v ňom však opäť zohrá moderná laserová technológia, ktorá sa postará o odpočítavanie posledných sekúnd starého roka a socha rytiera Rolanda, ktorý sa tentoraz predstaví v reflexnej (pozlátenej) verzii.

Michalská ulica bude patriť diskdžokejom. Improvizované pódium pre dídžejov bude priamo pod Michalskou vežou. V priestore celej ulice budú umiestnené tri svetelné a zvukové veže tak, aby zvuk pre tanečníkov bol rovnako kvalitný pozdĺž celej ulice. Michalská veža bude nasvietená efektovými svetlami, pričom z jej balkóna bude nad hlavami tancujúcich návštevníkov svietiť, blikať a rotovať laserové svetlo.

Program na Michalskej ulici sa začne o 19. hodine tichou „podmazovou“ hudbou, ktorú vystrieda český a slovenský rock a pop a svetové hity roku 2000, aktuálne svetové tanečné hity a po polnoci hudba v štýle house, trance a techno.

Celodennou súčasťou Prvej párty nového milénia v Bratislave bude otvorená diskotéka na verejnom klzisku na Hviezdoslavovom námestí. Chýbať nebude ani veľký silvestrovský ohňostroj z Hradného vrchu, ktorý sa bude dať najlepšie sledovať z dunajského nábrežia. V rámci projektu Prvá party nového milénia bude mať premiéru aj nová slučka Bratislavského laserového orloja, ktorej autormi sú výtvarník Viktor Hulík a hudobný skladateľ Miloš Betko.

(brn)
ILUSTRAČNÉ FOTO - archív BN

Páčil sa vám článok?