SILVESTER: Staré Mesto opäť pripravilo oslavy príchodu nového roku

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Príchod roku 2001 je významným okamihom v dejinách ľudstva. Napriek absencii mediálnej a reklamnej hystérie, ktorá sprevádzala príchod jubilejného roku 2000, mu nikto nemôže zobrať fakt, že práve rok 2001 je skutočným začiatkom nového tisícročia.

Aj preto je príchod roku 2001 pre samosprávu mestskej časti Bratislava - Staré Mesto dôvodom na pokračovanie v úspešnom projekte silvestrovských osláv v uliciach centra hlavného mesta. Pripravovaný program by v ničom nemal zaostať za skvelým zážitkom, ktorý spoločne prežilo takmer 70 tisíc Bratislavčanov a návštevníkov mesta 31. decembra pred rokom.

Hoci predtým boli silvestrovské oslavy v exteriéroch centra Bratislavy rozpačité a v hlavnom meste neexistovala solídna tradícia, po minuloročnom úspešnom projekte Staré Mesto pociťuje spoločenskú objednávku na organizovanie dôstojných a organizačne kvalitne zabezpečených osláv posledného dňa roka. Na tohtoročnom projekte produkčný tím zostavený starostom Starého Mesta Andrejom Ďurkovským intenzívne pracoval už od júna tohto roka.

Program tohtoročných osláv by mal niesť všetky pozitívne znaky veselej pouličnej párty so živými koncertnými vystúpeniami absolútnej špičky slovenskej populárnej a rockovej hudby s použitím nadštandardnej zvukovej a svetelnej techniky.

Dramaturgia tohtoročného programu sa opiera o tri kľúčové zóny zábavy:

  • Hlavný silvestrovský program na Hlavnom námestí v podobe živého deväťhodinového koncertného maratónu špičkových reprezentantov súčasnej slovenskej hudobnej scény.
  • Megadiskotéka pod holým nebom pozdĺž celej Michalskej ulice.
  • Verejné umelé klzisko umiestnené v priestore Hviezdoslavovho námestia, ktoré bude prístupné širokej verejnosti už od 5. decembra, sa počas silvestrovského dňa a večera stane dejiskom veľkej diskotékovej zábavy na ľade.

Rozpočet programovej časti tohtoročného projektu kompletne pokryli sponzorské príspevky firiem a podnikov, bez ktorých by program nebolo možné zostaviť. Z verejných finančných prostriedkov mestská časť Staré Mesto financuje iba výdavky spojené so zabezpečením verejnoprospešných služieb, ako je ochrana verejného poriadku, usporiadateľská služba, odvoz odpadu, čistota, vianočné osvetlenie, posilnená zdravotnícka služba a podobne.

(brn)

Páčil sa vám článok?