Ružinovčania majú nový kostol

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V sobotu 16. septembra v Ružinove slávnostne posvätili nový ružinovský rímskokatolícky kostol sv. Vincenta de Paul na Tomášikovej ulici.

Už od ranných hodín smerovali k modernému kostolu desiatky veriacich, polhodinu pred 10. hodinou, na ktorú bol naplánovaný začiatok slávnostnej omše, bolo okolie kostola obklopené približne 3000 veriacimi.

Kostol prišiel posvätiť a celebrantom omše bol bratislavsko-trnavský arcibiskup Ján Sokol, ktorý odovzdal kľúč od tohto chrámu farárovi Jozefovi Garajovi, ,,správcovi,“ kostola. V popoludňajších hodinách sa pri tejto príležitosti uskutočnili koncerty Bratov kapucínov a ďalších kresťanských skupín. Od pondelka 18. septembra sa do prízemných priestorov nového kostola presťahoval aj farský úrad - z Parkovej ulice 31 na Tomášikovu 8.

Kostol v centre Ružinova si obyvatelia už dlhé roky žiadali, jeho realizácia však troskotala na nedostatku financií. Základný kameň nového kostola bol položený približne pred šiestimi rokmi. Na výstavbe sa výrazne finančnými príspevkami z rozpočtu, hlavne v období posledných dvoch rokov podieľala mestská časť Ružinov. Okrem toho financovala a v krátkom období realizovala vybudovanie okolia kostola - osadenie dlažby, lavičiek a výsadbu zelene.

Pozvanie na posviacku nového ružinovského kostola prijalo aj viacero významných osobností politického i kultúrneho života. Ako povedal starosta mestskej časti Ružinov Pavol Kubovič, otvorenie kostola na Tomášikovej ulici je dôležitou udalosťou nielen pre obyvateľov ružinovskej mestskej časti, ale má aj historický a celospoločenský význam.

(sz)

Páčil sa vám článok?