Nové opatrenia znamenajú aj novú podobu Dobrého trhu

14.9.2020

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Kvôli novým opatreniam sa na poslednú chviľ mení aj program a podoba tradičnej jesennej verzie Dobrého trhu.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave nariadil počas tohto víkendu nové opatrenia týkajúce sa organizácie verejných podujatí. Tie sú platné od dnešného dňa 14.9. "Preto sme boli nútení na poslednú chvíľu prispôsobiť aj plánovaný Dobrý trh. Žiaľ, nové sprísnené opatrenia nám neumožnia zorganizovať tieto trhy z kapacitných dôvodov," informuje organizátor podujatia na svojej sociálnej sieti.

Podotýkajú, že tri mesiace celý tím s partnermi, dodávateľmi, umelcami, spolu so susedmi a miestnymi organizáciami robili všetko preto, aby sa mohli otvoriť dvory pre malé a bezpečné trhy v susedstve Panenskej ulice. Ani bezpečné podmienky pre jednotlivé podujatia vo dvoroch nestačia, keďže sú obmedzení hlavne kapacitne.
Trhovníkov preto nájdete iba online   a môžete ich podporiť návštevou, pozdravom a nákupom. Dnes je tiež posledný deň, kedy si môžete zakúpiť Mačky vo vreci, do ktorých prispeli všetci z trhovníkov svojimi produktami. Tematické tašky, ktoré ste si objednali alebo si ešte dnes objednáte, si vyzdvihnete v utorok, 15. septembra, v okolí Panenskej ulice.

​Tam si pre verejnosť susedia ako Festival [fjúžn] 2020,Humbuk, Staré lýceum, Pozsonyi Kifli Polgári Társulás - Občianske združenie Bratislavské rožky či Artforum pripravili komorný program. Vstup bude kvôli obmedzenému počtu návštevníkov kontrolovaný s tým, aby ľudia boli opatrní, ohľaduplní a dodržovali bezpečnostné odporúčania vo dvoroch aj na ulici. 

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie