Urobte zmeny v organizácii Kultúrneho leta

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Veľmi som sa potešila, keď som našla v ponuke Kultúrneho leta na deň: 28. 7. hru Lenky Lagronovej Tereza v naštudovaní nitrianskeho Divadla A. Bagara. Vedela som tiež o záujme o túto hru medzi mojimi známymi, priateľmi, kde som ju spropagovala. A začalo sa moje „pátranie“.

Prečo „pátranie“? Nuž, pretože na plagáte bolo iba napísané, že hra bude na nádvorí VŠMU na Ventúrskej ul. č. 3. Avšak kde možno zakúpiť vstupenky po 90 korún, som nenašla. Zavolala som teda do BIS o radu. Odporučili ma na predpredaj lístkov PKO na Hviezdoslavovom námestí.

Tam som telefonicky zistila, že akcie Kultúrneho leta nie sú v ich správe. Odporučili mi informovať sa na BIS. Opäť som teda volala tam. Iná pracovníčka ako predtým mi povedala, aby som sa spýtala v Mestskom kultúrnom stredisku na Uršulínskej ulici 11. Zavolala som teda tam. Skutočne, u nich bolo možné lístky na spomínané predstavenie zakúpiť, čo som i spravila.

Pretože z plagátu bolo jasné, že predstavenie bude vonku a počasíčko nám aj toto leto vyvádza ako na jeseň, spýtala som sa, čo bude v prípade dažďa. Nuž, pravdepodobne hra nebude a lístky sa spätne preplatia u nich, v MKS na Uršulínskej. Piatočný večer 28. 7. bol mimoriadne nepekný. Lialo ako z krhly. Dúfala som, že situáciu zachráni nejaký „šiator“, strieška na neveľkom nádvorí VŠMU, alebo predstavenie presťahuju kdesi dnu do budovy VŠMU, kde je i divadelná sála.

Žiaľ, pred začiatkom nášho predstavenia sme si mohli pozrieť iba sťahovanie kulís späť do auta nitrianskeho divadla. Zároveň sa dozvedieť, že lístky si možeme dať preplatiť iba v pondelok 31. 7., kde sme ich zakúpili. Tí z nádejných divákov, ktorí si mysleli, že lístky dostanú kúpiť na mieste, keďže nenašli oznam kde, si oddýchli. Nemusia chodiť v pondelok do mesta či v opačnom prípade prísť o peniaze. A kto odchádzal cez víkend na dovolenku? Musel si kohosi na túto „transakciu“ nájsť.

Bola by som rada, keby sa dali urobiť isté zmeny v organizácii Kultúrneho leta, hoci si veľmi vážim, že tieto aktivity v meste sú a z roka na rok gradujú. Na plagáte Kultúrneho leta by sa žiadalo mať aj informáciu, kde možno zakúpiť lístky na platené predstavenia či akcie. Taktiež treba počítať s daždivým kolotočom leta. Platené akcie by sa mohli, pre istotu, usporadúvať „pod strechou“ - aspoň šiatrom. Viem, že je to otázka peňazí a sponzorov, ale stačí vidieť sklamanie možných divákov, čo napriek dažďu prišli, dúfajúc vidieť toto ojedinelé predstavenie.... Hoci i pod dáždnikom či v pršiplášti. Taktiež, mi prichádza na um, ak sa predstavenie neuskutoční, nemôžu sa peniaze vrátiť na tvári miesta? Prečo i toto, ako zlatý klinec, musí ísť obkľukou?

Margareta Binderová, Vrakuňa
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?