Deväť dní mladého divadla

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Od 25. júna do 2. júla sa v Bratislave uskutoční už trinásty ročník Projektu Istropolitana - medzinárodného festivalu divadelných škôl. Projekt Istropolitana patrí v súčasnosti medzi najprestížnejšie divadelné festivaly v Európe i vo svete.

Tento rok už niekoľko týždňov pred oficiálnym začiatkom festivalu pracovali študenti University of Tennesse z amerického Knoxvillu a študenti bratislavskej VŠMU na pozoruhodnom projekte Aischylus: Orestea / J.P. Sartre: Muchy.

Okrem spomínaného spoločného projektu budú môcť diváci vidieť viac ako 20 predstavení od klasickej činohry, cez muzikál, bábkové divadlo, experimentálne a štylizované divadlo hier svetových klasikov, ale i súčasnej generácie dramatikov.

Súčasťou festivalu bude tiež niekoľko workshopov vedených zahraničnými divadelníkmi, teatrologická konferencia a stretnutie Education Committee ITI UNESCO.

Festival sa uskutočňuje pod záštitou ITI UNESCO, ministra školstva M. Ftáčnika, ministra kultúry M. Kňažka, ministra zahraničných vecí E. Kukana a starostu Starého Mesta A. Ďurkovského.

(stn)

Páčil sa vám článok?