V Soravii hrajú divadlo pre deti

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Shopping Park Soravia Interieur spolu s medzinárodným domom umenia pre deti - Bibianou prišli so zaujímavým nápadom, spojiť komerčné prostredie s nekomerčnou aktivitou.

V nákupnom centre na Rožňavskej ulici sa od 11. marca, pravidelne každú sobotu môžu malí i veľkí zúčastňovať na netradičných interaktívnych divadelných predstaveniach pod názvom Soboty s Bibianou v Shopping Parku Soravia Interieur.

Podľa zástupcov nákupného strediska je práve tento projekt jedným z prvých krokov k zámeru vytvoriť z obchodného centra nielen miesto nákupov, ale aj oddychu a zábavy. Zatiaľ čo rodičia budú v pokoji nakupovať, ich deti sa môžu zabávať pri sledovaní zaujímavého interaktívneho divadelného predstavenia.

Tie sa budú konať vždy od 14. hodiny v priestoroch galérie Thoha. Väčšina z nich sú malé divadelné formy s dospelými hercami, no deti majú možnosť spoluvytvárať príbeh a posúvať dej dopredu. Prvým predstavením bolo čítané divadlo z knihy Osmijanko pod názvom O drakoch a šarkanoch. V budúcnosti je pripravené i predstavenie Čarodejnica z cyklu bratislavských povestí, v ktorej sa deti stretnú i s bielou paňou.

„Radi by sme poskytli deťom priestor aj na poli kultúry, pomohli im prekonať strach či pasivitu a podporili ich sebavedomie, tvorivosť a šikovnosť,“ povedala o Sobotách s Bibianou riaditeľka SPS Anna Jančová.

(brn)

Páčil sa vám článok?