VIDEO: Zlatí slávici - Meky Žbirka a skupina Desmod potešili národ koncertami z pracovne či pivnice

18.3.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Zrušenie všetkých kultúrnych akcií na území Slovenskej, ale aj Českej republiky zasiahlo ako prvých interpretov populárnej hudby, ktorí sa však napriek tomu rozhodli, že aspoň prostredníctvom internetu urobia radosť svojim priaznivcom. A tí mohli na sociálnej sieti včera večer sledovať živé prenosy z koncertov Miroslava Žbirku či skupiny Desmod.

Záujem verejnosti o koncert Mekyho Žbirku z jeho pražskej kancelárie bol taký veľký, že prenášaný obraz sa občas zasekával, nakoľko počet ľudí, ktorí ho sledovali na živo sa neustále zvyšoval. Vystúpenie zaznamenávala na svoj iphone Mekyho manželka Kateřina, ktorá speváka zároveň priebežne informovala o počte sledujúcich. "Už je ich takmer 9-tisíc, takže O2 Arénu by si mal už takmer vypredanú," povedala uprostred vyše 40-minútového prenosu. Populárny spevák ešte predtým umožnil svojim fanúšikom, aby mu na sociálne siete napísali, aké jeho piesne by v rámci jeho domáceho koncertu chceli vidieť a počuť. A prišli stovky návrhov, z ktorých Meky napokon zostavil výsledný playlist. Svoj návrh poslal aj súčasný primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý vyjadril želanie vypočuť si pomerne neznámu skladbu Starý muž z osamelého domu pochádzajúcu zo začiatku 80-tych rokov a Žbirka mu prekvapujúco vyhovel a pieseň do repertoára zaradil.

Zdroj: FB M.Z.

​Celý koncert Miroslava Žbirku nazvaný Sedím doma a nie je mi smutno si môžete pozrieť tu a zvýšiť tak celkový počet divákov, ktorých bolo v stredu (18.3.) ráno vyše 250-tisíc:

"Predkapelu" Miroslavovi Žbirkovi urobila nitrianska kapela Desmod, ktorá svoj živý koncert z pivnice odohrala už v popoludňajších hodinách. A dá sa povedať, že bol ešte viac interaktívny, nakoľko sa spevák Kuly občas chodil pozrieť na monitor počítača, aby videl, čo píšu fanúšikovia, že akú pieseň by chceli zahrať. 

Zdroj: FB Desmod

​Napokon však zazneli azda všetky očakávané a najväčšie hity skupiny Desmod, ktorá sa v minulosti niekoľkokrát za sebou stala víťazom ankety Slávik, kým ju nezrušili. 

Koncert Desmodu si pozrelo za 12 hodín od spustenia živého vysielania na Facebooku 120-tisíc ľudí a nájdete ho tu:

(ars)

Páčil sa vám článok?