Spomienka na Deža: Knižná búdka už slúži verejnosti, v sobotu sa môžete tešiť na koncert aj čítačky

20.9.2019
0
Knižnica pre Deža

Zdroj: Lucia Marcinátová

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Dúbravke budú v sobotu v parku na Fedákovej opäť spomínať na legendárneho hudobníka Deža Ursinyho, ktorý práve v tejto lokalite prežil posledné roky svojho života.

Kultúrne podujatie i tento rok sprevádza viacero menších akcií. Kým minulý rok sa inštalovali vtáčie búdky, tento rok to je drevená Knižnica pre Deža, ktorá už slúži verejnosti. . "Nová Knižnica pre Deža stojí pri ihrisku v parku na Fedákovej ulici. Je originálna, s posolstvom, zmyslom, z drevárskej dielne Domova sociálnych služieb prof. Karola Matulaya na Lipského ulici," informovala mestská časť Dúbravka na sociálnej sieti.

Stredajšie „otváranie“ knižnice za prítomnosti starostu Martina Zaťoviča sprevádzala veľká oslava hudbou a bublinovačka. Knižnicu starosta  krstil pochopiteľne knižkou.

Starosta Martin Zaťovič otvára Knižnicu pre Deža:

Doobedie organizovali Domov sociálnych služieb Karola Matulaya spolu s Dúbravskými novinami a spojilo komunity škôlkarov z Materskej školy Fedákova a Ožvoldíkova, klientov Domova sociálnych služieb prof. Karola Matulaya, vedenie mestskej časti, Dúbravčanov, priaznivcov i Dežových fanúšikov... 

Na hlavný program hudobno-literárneho podujatia Spomienka na Deža sa však môžete tešiť v sobotu od 14:00 h taktiež v parku na Fedákovej, kde hudobníkovi  pred rokom odhalili pamätník Listovanie.

Na pódiu sa počas podujatia 21. septembra vystriedajú skupiny Kam z konopí, Definitívum, Živé kvety, Longital, Talent Transport, Dorota Nvotová, Jakub Ursiny & Teatro fatal.

„Novinkou tohtoročného podujatia a akýmsi nevšedným zážitkom na sídlisku budú sláčiky filharmonikov, ktoré sa ozvú večerom v parku na Fedákovej,“ prezradil Dúbravčan Juraj Štekláč, ktorý prišiel vlani s iniciatívou osadenia pamätníka.

Skúška deň pred koncertom:

Program podujatia

  • 14. 15 – 14.45 - Kam z konopí 
  • 15.15 – 15.45 - Definitivum 
  • 16.15 – 16.45 - Živé kvety 

16.45  - František Kovár – čítačka

  • 17.15 – 17.45 Longital 

17.45 – stretnutie pri pamätníku Listovanie – Jakub Ursiny, Mira Podmanická, Alta Vášová, Ivan Štrpka,  Peter Zajac

  • 18.15– 18:45 - Talent Transport 
  • 19.00 – 19.30 -  Dorotka Nvotova

19.30 · čítačka – Anka Šišková a Dorotka

  • 19.45– 20.15 - Jakub Ursiny a Teatro Fatal 
  • 20.30 – 21:00 RR projekt filharmonici- vážna hudba uprostred sídliska

Podujatím bude sprevádzať hudobný publicista Oliver Rehák. Vstup je voľný.

(ms)

Páčil sa vám článok?