Vianočné trhy sa začnú po prvom advente

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov sa stali už tradičné vianočné trhy. Inak to nebude ani teraz. Od 27. novembra bude na Hlavnom námestí 82 štýlových stánkov ponúkať typický vianočný tovar denne od 10. do 20. hodiny.

Stánky s občerstvením budú otvorené o hodinu dlhšie. Po predchádzajúcich skúsenostiach bude na území celej Bratislavy zakázaný  ambulantný predaj zábavnej pyrotechniky.

Tak ako po minulé roky, i teraz budú atmosféru dotvárať kultúrne vystúpenia rôznych amatérskych a detských súborov. Ako exkluzívneho sponzora organizátor vybral Čokoládovny Orion. Táto firma sa bude podieľať na slávnostnom otvorení vianočných trhov, ako aj na mikulášskych akciách. Do viac ako štyroch desiatok detských domov po celom Slovensku Čokoládovne Orion rozdajú sladké maškrty. Dobroty budú ponúkať aj vo vlastnom stánku na Hlavnom námestí. Vianočné trhy na Hlavnom námestí potrvajú do 23. decembra.

Ako sme sa dozvedeli, väčšina ostatných mestských častí s organizovaním vianočných trhov neuvažuje. V Karlovej Vsi sa takáto akcia veľmi neosvedčila, na území Nového Mesta sa vianočný tovar predáva v mestskej tržnici. Petržalka zas túto aktivitu zastrešuje v rámci veľkých vianočných trhov v areáli Incheby.

Jedine v Dú­bravke miestny úrad pripravuje niekoľko miest, kde budú ponúkať stromčeky, kapry a ďalší sviatočný sortiment. Bude to napríklad pred Domom kultúry na Saratovskej ulici, pred obchodným domom Saratov, na Ulici M. Sch. Trnavského pri Brestovke.

(mg)

Páčil sa vám článok?