Miestna knižnica Petržalka obnovuje jednu z najstarších pobočiek

27.5.2017
0
Miestna knižnica petržalka obnovuje jednu z najstarších pobočiek - kniznica petrzalka
Páčil sa vám článok?

Miestna knižnica Petržalka v Bratislave rekonštruuje jednu zo svojich desiatich pobočiek na Lietavskej ulici (na fotografii).

Dôvodom je nevyhovujúci technicko-prevádzkový stav a priestorové podmienky jednej z jej najstarších pobočiek začlenených do knižnice v polovici 90. rokov minulého storočia. Knižničné služby poskytuje dospelým čitateľom, pre ktorých je k dispozícii knižničný fond okolo 20-tisíc titulov.

Pobočka prechádza kompletnou úpravou vonkajšieho vstupného priestoru, modernizáciou dispozičného riešenia s malou relaxačnou zónou pre čitateľov a používateľov, obnovou technického vybavenia, knihovníckeho mobiliáru a prístupov k informačným zdrojom pre verejnosť. „Celkovou opravou prešiel tiež hlavný vstup do pobočky s malo nábehovou rampou tak, aby bolo pohodlne možné vystúpiť aj mamičke s kočíkom či vytlačiť vozík a pridržať sa madla,“ uviedla riaditeľka knižnice Katarína Bergerová s tým, že celkové náklady na rekonštrukčné práce sú zhruba 15-tisíc eur.

Práce na jednej z najstarších pobočiek sú súčasťou rozvojových zámerov knižnice. V minulosti sa takto knižnica rozšírila napr. o novú pobočku pre deti a mládež na Dudovej ulici či o rodinnú pobočku na Turnianskej ulici. „Vlani bola zrevitalizovaná pobočka pre deti a mládež na Furdekovej ulici a otvorená samoobslužná Mimiknižnica pre hospitalizované deti na Klinike pre deti a dorast A. Getlíka na Antolskej ulici,“ doplnila Bergerová.

Miestnu knižnicu Petržalka organizačne tvorí desať samostatných pobočiek. Tie poskytujú knižničné služby pre deti, mládež a dospelých. Ide o najväčšiu verejnú knižnicu v hlavnom meste. Jej fond obsahuje okolo 240-tisíc titulov v hodnote približne 1,05 milióna eur.

(TASR, Foto: petrzalka.sk)

Páčil sa vám článok?