Preßburger Klezmer Band desaťroční

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Skupina Preßburger Klezmer Band, popredný predstaviteľ ethno/world music na Slovensku, so zameraním na židovskú hudbu štýlu klezmer, pôsobí na slovenskej hudobnej scéne už desať rokov. Pri tejto príležitosti vydáva nové CD a v Dome kultúry Zrkadlový háj zahrá koncert, po ktorom si môžete aj zatancovať.

Slávnostný koncert pri príležitosti 10. výročia založenia jedinej klezmerovej kapely na Slovensku sa uskutoční 1. 4. o 19.00 h v bratislavskom Dome kultúry Zrkadlový háj.

Skupina Preßburger Klezmer Band si za základ svojho repertoáru vybrala hudbu štýlu klezmer (t.j. ľudovú hudbu východoeurópskych Židov), ktorú však dotvára vlastnou interpretáciou, originálnymi aranžmánmi a kombinuje s inými hudobnými štýlmi a žánrami. Takto možno v jej podaní cítiť nielen „čistý“ klezmer, ale aj prvky džezu, reggae, latino, slovenského, cigánskeho a balkánskeho folklóru či nádych Orientu. Inak povedané - emotívna a tanečná muzika. Po koncerte kapely sa v priestoroch DK Zrkadlový háj uskutoční veľká tanečná párty, na ktorej vystúpia súčasní a bývalí členovia Preßburger Klezmer Band v projekte 3MRAVCE feat. virtual klezmer stars, DJ SHMUEL a hostia zo Srbska a Čiernej Hory.

Páčil sa vám článok?