Petržalský festival Livin Blues

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Festival bluesovej a rhythm&bluesovej hudby Livin Blues mali prívrženci tohto hudobného štýlu možnosť zažiť v Bratislave už trinásťkrát. Jeho štrnásty ročník sa uskutoční v sobotu 18. marca v DK Lúky na Vígľašskej ulici v Petržalke.

Zo slovenskej špičky sa predstaví zvolenský ZVA:12:28 Band, fenomenálny René Lacko a jeho súbor Downtown obohatený o klávesistu, či Erich Boboš Procházka a jeho dobre šlapajúci Frozen Dozen. Z blízkeho i ďalekého zahraničia vystúpia bluesmani Jiří „Little Root“ Kořínek, známa osobnosť českého blues. Ženské vnímanie blues prezentuje mladá česká speváčka Petra Börnerová so svojím medzinárodným bandom vedeným výborným gitaristom Zsoltom Benkőom. Vrcholom večera na hlavnom pódiu bude Američan Big Daddy Wilson a jeho Mississippi Grave Diggers v obsadení husle, gitara, ústna harmonika, spev.

Počas hlavného programu, ktorý sa začína o 17.30 h, sa na vedľajšej scéne predstavia slovenské súbory Strempek&Križan Blues Band, trnavský Second Band a z východného Slovenska súbor Octopus. Súčasťou festivalu je i premietanie ametérskeho videozáznamu z bluesového festivalu Rača Blues 1989. Predpredaj vstupeniek je u Dr. Horáka na Medenej 19, v Artfóre na Kozej ul. č. 20 a v Dome kultúry Lúky na Vígľašskej ulici 1.

Páčil sa vám článok?