Petržalka má slovenský unikát, požičiava už aj e-knihy s čítačkou

14.10.2016
0
Petržalka má slovenský unikát, požičiava už aj e-knihy s čítačkou - Kniznica
Páčil sa vám článok?

Miestna knižnica Petržalka v spolupráci s portálom eReading.cz už ponúka aj požičiavanie e-kníh. K e-knihám sa dá požičať aj čítačka, čo na Slovensku neponúka zatiaľ žiadna iná knižnica.

Požičiavanie je bezplatné pre všetkých registrovaných čitateľov a dĺžka výpožičky je 21 dní. Po uplynutí tejto doby sa výpožička automaticky zablokuje. Čitateľ môže mať zároveň požičané najviac dva tituly. Stačí sa prihlásiť do svojho čitateľského konta cez online katalóg Carmen, na stránke www.kniznicapetrzalka.sk a zadať číslo čitateľského preukazu a PIN. Vypožičané e-knihy môžu čítať len na čítačkách odporučených spoločnosťou eReading.cz alebo aj na telefónoch, tabletoch a počítačoch. Ak takúto čítačku klient knižnice nevlastní, môže si ju v knižnici požičať. Túto službu petržalská knižnica ako jediná na Slovensku rozšírila o možnosť požičať si aj samotnú čítačku vo vybraných pobočkách.

Vynovená pobočka pre deti a mládež na Furdekovej 1 poskytuje knižnično-informačné služby a pripravuje knižničné programy a podujatia pre deti a mládež od 4 do 15 rokov. Svoje služby poskytuje pre Dvory a Ovsište.

Knižničný fond Petržalky má hodnotu milión eur a obsahuje knihy z oblasti beletrie, populárno-náučnej, dobrodružnej, cestopisnej, umenovednej či encyklopedickej literatúry. Knihy dopĺňajú časopisy, DVD nosiče a populárne spoločenské a vedomostné hry, ktoré sú prirodzenou súčasťou ponuky detských a rodinných pobočiek.

(mp)

Páčil sa vám článok?