Chystajú sa na zápisy prváčikov

12.4.2016
0
Chystajú sa na zápisy prváčikov - znak_dubravka
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Dúbravka ako zriaďovateľ štyroch základných škôl bude zapisovať deti do prvého ročníka 20. a 21. apríla 2016.

Klasický februárový termín zápisov prváčikov sa zmenil na aprílový. Všetky deti, ktoré do konca augusta tohto roku dovŕšia šesť rokov, a aj tie, ktoré mali odloženú školskú dochádzku, čakajú aprílové zápisy do základných škôl na školský rok 2016/2017. Dúbravka ich plánuje na stredu 20. apríla a štvrtok 21. apríla v čase od 15.00 do 18.30 h.

Dieťa možno zapísať len do jednej školy. V Dúbravke sú štyri základné školy, ktoré zriaďuje mestská časť, a tri, ktoré patria iným zriaďovateľom – súkromná, špeciálna a britská. O prijatí rozhoduje riaditeľ a musí tak urobiť najneskôr do 31. mája 2016. Zapísať sa musí aj dieťa, ktoré bude navštevovať školu v zahraničí, a to v škole podľa trvalého bydliska.

Na zápis treba prihlásiť aj deti zdravotne postihnuté a zároveň priniesť úradný doklad o druhu postihnutia, aby sa včas prijalo ich vhodné zaškolenie. K zápisu do školy treba priniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz jeho zákonného zástupcu a podľa potreby i doklad o zdravotnom znevýhodnení dieťaťa. Rodič bude musieť na zápise uvádzať údaje o sebe a dieťati a aj adresu zamestnávateľa. Zápisy do všetkých materských škôl budú o týždeň neskôr, 27. a 28. apríla 2016.

(ts)

Páčil sa vám článok?