Cyklus večerov Art of Livin´ pokračuje

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Cieľom akcie Art of Livin´ je podľa jej organizátorov vytvorenie silnej dávky energie, ktorá vždy v niekoľkomesačných intervaloch „zaútočí na zmysly divákov“. Tradícia multimediálnych večerov pokračuje jarným stretnutím v sobotu 30. apríla o 19.30 v Dome kultúry Nivy na Súťažnej ulici.

Podľa motta „dať život umeniu“ nie je žiadne pokračovanie série Art of Livin´ profilované len ako hudobné, literárne či divadelné podujatie. Podstatnou je programová otvorenosť, inšpiratívnosť stretnutí, prelínanie rôznych umeleckých druhov či žánrov. Skôr než o postupnosť oddelených vystúpení ide o aktivity, konajúce sa na viacerých pódiách a miestach zároveň, s cieľom vtiahnuť publikum do procesu tvorivej činnosti. Nostalgický podtitul aprílového večera - Do you remember Moskvich? - spolu s vyobrazením legendárneho retro-vozidla na plagáte, kladie otázku: aký je vzťah nových foriem umenia a hodnôt doby nie tak dávno minulej?

Hlavným hudobným ťahákom bude tentoraz „džemujúca“ skupina Motaba. Môže sa zdať, že ide o projekt, na slovenskej scéne neznámy, pohľad na zostavu experimentálno-improvizačnej formácie však odhalí dobre známe mladé talenty, akými sú napríklad trúbkar Ľubor „Umelec“ Priehradník alebo flautistka Sisa Michalidesová. Diváci, ktorí sa pred začiatkom koncertu nebudú chcieť oddávať ambientným zvukovým plochám vo foyeri, môžu vidieť vystúpenie predkapely Kokteil Banananowy, ktorú tvoria štyria perkusionisti.

O prepojenie hudby s obrazom sa postarajú Vee Jay - Kei a VJ Kriwing. Publikum sa ďalej môže pripraviť aj na divadelnú produkciu Show Time študentov VŠMU, literárnu čítačku Milana Hrabovského a vernisáž výtvarného projektu Katamnéza, kombinujúcim rôzne techniky. Vstupenky, ktoré možno kúpiť aj predpredaji, budú opäť žrebovateľné.

Páčil sa vám článok?