Tradičné a tento rok aj iné hody v Dúbravke

24.9.2015
0
Tradičné a tento rok aj iné hody v dúbravke - hody_dubravka
Páčil sa vám článok?

Tradične sa konajú okolo sviatku Kozmu a Damiána a tradične sú veľmi očakávané a bohato navštevované. Dúbravské hody. Podľa sviatku svätých, patrónov Kostola sv. Kozmu a Damiána, sú každoročne počas víkendu po 20. septembri. Tento rok Dúbravka pozýva na hody 25. – 27. septembra.

Iná však bude celková dramaturgia podujatia. Mestská časť Bratislava Dúbravka oslovila rôznych partnerov, aby mohli spoločne Dúbravčanom ponúknuť atraktívne podujatie naozaj pre všetkých. V programe sa preto myslí na deti, seniorov, ale aj na mladých. Dúbravka pozýva na živé koncerty pred Domom kultúry Dúbravka – prvýkrát si na dúbravských hodoch zahrá napríklad populárna skupina Hex, ktorá predstaví svoje hity.

Priestor pred domom kultúry je len jedným z dejísk hodov. Druhé bude už klasický, v starej časti Dúbravky na Žatevnej ulici.

Okrem noviniek sa chce Dúbravka pridržiavať aj očakávaných tradícií. Nevynechá sa preto v sobotu súťaž vo varení guláša a ani už obľúbený dúbravský sprievod spolu s veľkým strapcom hrozna.

Hody majú v Dúbravke tradíciu spojenú s vinohradníctvom a dobrým jedlom. Novodobú históriu však začali písať po revolúcii v roku 1989.

(lum)

Páčil sa vám článok?