Knižnica počas prázdnin neprázdninuje

14.8.2015
0
Knižnica počas prázdnin neprázdninuje - kniznica
Páčil sa vám článok?

Žiaci si síce vychutnávajú horúce prázdniny, dúbravská knižnica na Sekurisovej však neprázdninuje. Aj počas leta funguje v klasických výpožičných hodinách.

Miestna knižnica naopak využíva súčasné prázdninové mesiace na ďalšiu modernizáciu. Po dlhých rokoch sa do knižnice podarilo zaviesť internet, na dvoch určených počítačoch aj s posedením je prístupný pre všetkých čitateľov počas otváracích hodín knižnice zadarmo.

Počas leta sa zamestnankyne knižnice pustili aj do katalogizácie. Počas posledných mesiacov knižnica ožíva, stará sa o knižný kolotoč, čiže police s knižkami po Dúbravke, ktoré od apríla úspešne fungujú. Od septembra chce knižnica pokračovať v podujatiach pre deti a aj v čítačkách pre dospelých priamo v priestoroch na Sekurisovej. Na jeseň plánuje ďalšiu knižnú burzu. K ďalším budúcoročným plánom patrí aj mini letná čitárnička.

V Dúbravke kedysi pôsobilo až päť verejných knižníc. Zmena prišla po nežnej revolúcii, vznikla centrálna Dúbravská knižnica na Sekurisovej. So 40-tisícmi kníh je najväčšou v štvrtom bratislavskom obvode.

(tt)

Páčil sa vám článok?